Световният номер 1 в тениса - Новак Джокович е дал положителен резултат на теста  за коронавирус, съобщиха медии в Сърбия. Освен него с положителен резултат е и съпругата му Йелена, съобщиха медии в Сърбия. Децата им - Стефан и Тара, са с отрицателни резултати.

Двамата са се прибрали от Задар, където трябваше да се играе втория мини турнир от "Адриа Тур".  Там са били тествани, макар да не са имали симптоми. В следващите 5 дни тестовете ще бъдат повторени. Семейството ще бъде под карантина в продължение на 14 дни.

Джокович е твърд антиваксър. Ситуацията около коронавируса не промени мнението му. "Аз съм против ваксинацията срещу COVID-19, за да можеш да пътуваш. Но ако тя стане задължителна, ще трябва да взема решение дали да приема, или не. Сега мисля така, но не знам дали няма да се промени. Все пак това ще окаже влияние върху професията ми", коментира тенисистът.

Двамата със съпругата си водят здравословен начин на живот. Преди време специалисти откриват, че има непоносимост към глутена. Поради това не консумира пица и спагети, макар да са едни от любимите му грани. Тенисистът издаде книга за правилния начин на хранене и диетата си. Освен с тениса, се занимава с йога и медитация. Той е собственик на веган ресторант "Eqvita" в Монако.

Джокович се прибра в родината си след новината, че Григор Димитров е с положителен резултат за коронавирус. Българинът пък отлетя за Монте Карло, след като имаше оплаквания, че не се чувства добре. Преди това Димитров е бил и в Хасково, което наложи тестове и в родния му град. 14 души, след които и кмета на града, са поставени под карантина по повода.

""Григор е добре. Възстановява се постепенно. Вчера вече нямаше никакви симптоми от тези, които имаше преди това. Чувстваше се леко отпаднал, но с времето все повече се подобрява", сподели в предаването "Тази сутрин" мениджърът на българския тенисист Георги Стоименов.

С положителни тестове за коронавирус са още - треньорът на Григор Димитров - Кристиан Гро, физиотерапевтът му Алгис Христов, фитнес треньорът на Джокович - Марко Паничи, както и последният съперник на българина Борна Чорич.