Новак Джокович много пъти е доказвал, че славата по никакъв начин не му е повлияла, а част от парите, които е спечелил от спорта често дарява за благотворителност. Сръбският тенисист използва всяка възможност, за да благодари на своите сънародници за подкрепата, която са му оказали по време на цялата му кариера.


С последния си пост в социалните мрежи Новак още веднъж показа колко здраво е стъпил на земята и се чувства еднакво добре както в компанията на спортисти от световна величина, така и до отрудени хора от родината му, които в момента прибират реколтата. Джокович беше в сръбския град Брзече (Brzeće), където помогна на местни да вадят картофи.

Тенисистът не пропусна отново да благодари на хората, помогнали му да изживее мечтата си като професионален тенисист.

„Благодарен съм за опита, който натрупах в Брзече. Хората от тази област са много приятни и в същото време много ценни. Всеки от тях има някаква автентична и интересна история. Сърцето ми се напълни със спомени от детството. Срещам се с много хора, които са били част от детството ми и които ми помогнаха да изживея мечтата си като професионален тенисист. Благодарен съм! Взех си и безплатни картофи за усилията, които положих“, написа Джокович към снимките.

През 2017 година сърбинът отвори трети ресторант, който сервира безплатна храна на бедни хора. С този жест Ноле сподели, че иска да се отблагодари на феновете си за подкрепата по време на кариерата му.


"Парите не са проблем за мен. Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия", заяви тогава Джокович.