Агресията, вулгарните шеги, критиките към бивши партньори - това са само част от сигналите, които казват "Бягай от тази връзка!" Те са признак не само на повърхностно отношение и несериозни намерения, но и на липса на възпитание.

Ето кои са 5-те ясни признака, че първата среща с този човек трябва да си остане и последна. Посочва ги психологът Елена Ярикова.

Пошли шеги

Освен ако не сте планирали още първата среща да е само за секс, еротичната посока на разговора не е добра идея, споделя психоложката. Разбира се, няколко намека или пък безобиден флирт не са противопоказни. Крайните думи обаче могат да бъдат усетени от всеки. И ако са преобладаващи през цялата първа среща, е по-добре тя да си остане и последна. 

Снимка: iStock

Различни възгледи за живота, цели и задачи

Ти си купуваш кола и спестяваш за апартамент, а той се вози в метрото и се чувства комфортно, живеейки с родителите си. Случвало ли ви се е? Или пък - той не обича да пътува никъде, а вие пътувате поне три пъти годишно? Ако се разпознавате в някоя от тези ситуации, продължавайте да четете. В една връзка има равнопоставеност и взаимна възможност партньорите да се развиват . Затова ако единият иска кариера, но другият е на мнение, че жената трябва да стои вкъщи и да се занимава с децата - нещата помежду им няма да се получат. Ако установите тези различия помежду си - не губете и своето, и неговото време. В такива ситуации е почти невъзможно да продължите връзката си. А и усилията определено не си заслужават.

Агресия 

Неспособността да изразява спокойно мислите и емоциите си, навикът да се ядосва заради липсата на очакваните резултати, грубостта, агресивните спорове - всичко това са признаци на ниско самочувствие, психични проблеми и липса на умения за общуване. По правило тези качества са сигнал, че избраникът ви е насилник и любовната ви история ще има лош край.  

 

Негативни коментари за родители/бивши приятелки/приятели

На първата среща не винаги става дума за родителите, но по правило хората, които се опознават, по един или друг начин, споменават и детството си, и близкото си обкръжение. Разбира се, всеки от нас може да изпитва трудности в общуването с мама и татко, но изключително негативните забележки към родителите на първа среща са сигнал, че партньорът ви има неразрешени травми, обиди и други психични проблеми, свързани със семейството, които трябва да бъдат решени. В най-добрия случай ще бъдете рамо, на което да поплаче. В най-лошия - гневът и агресията им скоро ще се насочат към вас.

Същото важи и за критикуването на бивша приятелка, бивш съпруг или бивш приятел. Ако човекът е прекалено фокусиран върху миналото, той определено не е готов за нова глава в живота си.

Снимка: iStock

Негативизъм и черногледство 

Може да разберете, че една среща не върви както трябва, ако мъжът е основно негативно настроен и в разговора му преобладават претенции, грубост и недоволство от хората и обстоятелствата. Усещате ли липса на спокойно отношение и уважение към другите? А тогава струва ли си да продължавате разговора? Всички имаме негативен багаж от миналото, но не всеки ще го "излее" на първа среща. Не е и нужно. Ако се случи, това е лош знак и причина да забравите за този човек завинаги.