Съпругата на Том Ханкс участва в „Шоуто на Кели Кларксън“ по Ен Би Си. Предаването с 63-годишната актриса и продуцент („Моята голяма луда гръцка сватба“) е било записано преди да стане ясно, че тя и съпругът й са заразени с коронавирус.

След като водещата Кели Кларксън припомни, че миналата година Том Ханкс е гостувал в предаването и е бил „доста бъбрив“, Рита Уилсън призна, че точно това я е грабнало при първата им среща. 

„Харесвам добрите разказвачи на истории и си допаднахме още на първата среща. Израснала съм в гръмогласно гръцко семейство, така че за мен Том не е много бъбрив. Храненето и говоренето винаги са били основна част от дните в нашата фамилия“ – споделя Рита, чийто баща Хасан Ибрахимов (1920 – 2010) е роден в българското село Брещене, намиращо се днес в Гърция. Хасан Ибрахимов израства в Смолянско, след това емигрира в САЩ, където се жени за гъркиня. По тази причина Рита Уилсън счита корените си повече за гръцки, отколкото за български.

Рита и Том Ханкс са женени от 1988 г. и имат двама синове – Чет (29) и Труман (24). Прочутият актьор има две деца и от първия си брак със Саманта Люис.

По време на интервюто в „Шоуто на Кели Кларксън“ Рита Уилсън си припомни и тежките дни през 2015 г., когато научава, че има рак на гърдата.

В такива ситуации не знаеш какво ще се случи и докога ще живееш. Казах на Том, че имам две желания, ако си отида преди него. Първо, да тъгува за мен дълго време. И второ – да направи парти с музика и танци. Нека хората да си разказват истории и да се чувстват като на празник“ – признава Рита.

На 29 март тя отбеляза не само годишнина от излекуването си от рак (след двустранна мастектомия), но и оздравяването си от COVID-19.

Том Ханкс и Рита бяха диагностицирани с коронавирус в Австралия и хоспитализирани, но вече са в дома си в Лос Анджелис.

29 март е паметна дата за актрисата и автор на песни и по друга причина – в този ден тя получава своя звезда в Алеята на славата в Холивуд. На същата дата излиза и албумът й Halfway to Home.

Снимка: Getty Images