Тези дни щастието е голям бизнес – автори продават най-различни книги за самопомощ и други такива по темата, магазините ни подтикват да изберем техните продукти, като в замяна ни обещават щастие и т.н.  Но ако трябва да си говорим честно за щастието, дали сте се замисляли какво значи то за вас и измерва ли се в покупки и други общоприети показатели.

Експерти по темата твърдят, че истинското щастие зависи от 3 много простички неща. Дали те са много арогантни, позволявайки си да сложат всички ни под общ знаменател, черно на бяло, или пък в думите им има някаква доза истина?

Вижте тези 3 неща и преценете сами:

Автономия: Да бъдеш независим и контролът да е в твой ръце – чувството, че ти сам правиш изборите в живота си и никой не може и не те контролира.

Компетенция: Да бъдеш спокоен и сигурен, че си упълномощен и способен да вършиш работата си и да поемаш сам инициатива.

Социален статус: Връзките ни с другите хора са основополагащ фактор за нашето щастие.

Да, така наречените експерти са на правилна посока. Разбира се уравнението за истинско щастие се състои от много други неща, но тези могат да послужат за една добра основа. Трябва само да сме наясно, че можем да сме истински щастливи ако наистина притежаваме тези 3 неща, а не сме оставили нещо или някой да ни заблуди, че ги имаме.

Вие как мислите?