Най-добрият тип деколте в зависимост от формата на женското лицето - това посочиха модната експертка Джен Уолдърдорф и стилистката Миранда Холдър, според "Сън".

За момичетата с лица във формата на сърце, тоест с широко чело и по-тясна брадичка - като актрисата Флорънс Пю, ще подхождат деколтета също с формата на сърце.

Флорънс Пю
Снимка: Getty Images

В същото време жените с квадратно лице - включително актрисата Дженифър Анистън, бяха посъветвани да изберат деколте с форма на скоба, което омекотява чертите на външния им вид.

Дженифър Анистън
Снимка: Getty Images

На продълговатите лица - като на актрисата Сара Джесика Паркър, ще отиват рокли с голи рамене, отбелязват още Уолдърдорф и Холдър.

Сара Джесика Паркър
Снимка: Getty Images

В допълнение жените с кръгло лице трябва да гледат продукти с кръгло и V-образно деколте.

Кристина Ричи
Снимка: Getty Images
 

От своя страна овалната форма - като тази на Кейт Мидълтън, се смята от експертите за най-универсалната. На жените с този външен вид, според тях, ще им отива всяка версия на деколтето.

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty Images

През май стилистката Карол Стар разкри начини за намиране на перфектното облекло за всяко момиче. Тя препоръчва на читателите да анализират вертикалните и хоризонталните пропорции на телата си, за да установят впоследствие баланс между раменете, талията и бедрата въз основа на получените данни, пише още БГНЕС.

Вижте повече за формата на лицето в следващото видео: