"Ябълков оцет" - ако потърсите в Google, ще ви излязат милиони резултати. 

Kакво представлява ябълковият оцет?

Ябълковият оцет е ферментирал продукт, който се получава от ябълки, превърнати в оцетна киселина с помощта на дрожди и захар. Суровият, нефилтриран оцет съдържа т.нар. "майка" - съставена от бактерии и дрожди, за която се твърди, че съдържа пробиотиците, които са полезни за червата ни.

Редактор от Vogue решава да направи експеримент и всяка сутрин да приема по 1 с.л. ябълков оцет, за да провери какво ще се случи. Наистина ли ябълковият оцет е толкова полезен?

Проучване от 2021 г. установява, че при хората, които спазват диета, богата на ферментирали храни - кисело мляко, кимчи, комбуча и кисело зеле, се засилва имунната система. 

Снимка: iStock

Хана Коутс включва ябълковия оцет, докато следва стриктен хранителен план. 

Приема го самостоятелно или разтворен във вода всяка сутрин. 1-2 супени лъжици се разтварят в 15-30 мл вода - преди или след хранене. 

Предпочита да консумирам оцета в чист вид, като шот. Като проблем при този прием се отчита фактът, че може да повлияе на зъбния емайл.

Какво се случва, след като започва да приема ябълков оцет?

Не усеща толкова често глад
В резултат на това яде по-рядко и никога не преяжда.
Храносмилането й се подобрява.
Чувства се и по-енергична

"И макар да знам, че не е някакво панацея, това е една хранителна добавка, която определено подобри храносмилането ми към по-добро".

Изводите, които Хана си прави, са, че приемането на ябълков оцет не е просто мода, а може наистина да бъде полезно. 

Диетата с диня също е начин за редуциране на теглото. Вижте във видеото