В последно време става все по-популярна кампанията за нормализиране на кърменето. Известни и не толкова известни майки споделят снимки как кърмят децата си, говорят за уникалното усещане и неповторимата връзка с детето и изтъкват всички предимства на кърменето. Те обаче сякаш забравят, че не всяка жена има възможност да кърми детето си и на много им се налага да използват адаптирано мляко. Затова Криси Тейгън се застъпи за тези жени с призива „нормализирайте адаптираното мляко“.

В Туитър съпругата на Джон Леджънд разкри, че самата тя е имал затруднения да кърми децата си:

„Така, сега ще кажа нещо, което със сигурност ще се превърне в проблем: нормализирайте адаптираното мляко“, написа тя. „Да се нормализира кърменето е нещо голямо и прекрасно. Аз обаче се чувствах много по-засрамена да използвам адаптирано мляко, защото не можех да произвеждам мляко заради депресия.“

„Някои хора използват сурогатни майки, други имат проблем да кърмят, но всичко, което чуваш като нова и притеснена майка е как кърменето е най-добро“, продължи моделът в Туитър. „Да се нормализира кърменето е чудесно, но и да се нормализира адаптираното мляко също е чудесно. Нормализирайте адаптираното мляко. Бебето ви ще бъде КРАСИВО, ПЕРФЕКТНО и всичко ще му е наред.“

Криси Тейгън, която има момче и момиче съответно на 2 и на 4 години, сподели повече за своето преживяване като майка, която не може да кърми децата си:

„Помня как трябваше да помпам като луда, защото не бях сигурна, че млякото ще стигне до устите на децата ми, ако ги кърмя. В един момент можех да изкарам само около 30 грама. 30 грама! Стресът заради това, в комбинация с вината, че не можеш да правиш най-естественото нещо в природата, идва твърде много. Не знам защо сега това се превърна в мой кръстоносен поход. Припомням си тъгата, която изпитвах, затова искам майките да знаят, че ако бебето ти е нахранено, значи се справяш добре.

Криси Тейгън и преди е говорила за тревогите си около раждането и проблемите при зачеването и износването на децата си. Неотдавна моделът загуби третото си дете, което умря малко след преждевременното си раждане.