Запознайте се с първото куче асистент в Обединеното кралство, което помага на стопанката си, която е с аутизъм, да премине успешно през бременността и да роди. Бел е 2-годишен Стафордширски бултериер и се смята за едно от първите кучета във Великобритания, на което е позволено да придружи собственичката си в болницата.

Бел е навсякъде с 33-годишната Ейми Томкин – по време на лечението на безплодие, както и при прегледите и посещенията при акушерката през цялата й бременност.

Снимка: facebook/Liverpool Echo News

Кучето имало възможност да спи на болничното легло на Ейми и нежно да опира носа си на корема й. "Сякаш тя проверяваше сърдечния ритъм на бебето, когато бях бременна“, споделя стопанката й.

Четириногото се държало толкова добре, че от болницата му позволили да подкрепя Ейми в родилното отделение, непосредствено преди момента за цезарово сечение през април тази година. Верният приятел и асистент Бел чакала 33-годишната си стопанка да излезе от операционната и първа се запознава с новородения й син Оли.

"Щом видя Оли, тя нежно го подуши и облиза лицето му, за да го приветства. Оттогава тя е неотлъчно до него“, споделя майката.

Това е и причината косматият приятел да получи титлата „куче акушерка“ – всеотдаен, спокоен и подкрепящ.

Ейми е стопанка на чаровната Бел, откакто кучето е малко пале, за да й помага с аутизма, тревожността и непрестанните паник атаки.

Умният домашен любимец може да разпознае симптомите на паническа атака и бързо да намери изход от претъпкани места, ако усети, че стопанката й не се чувства добре.

"Тя натиска бутоните на асансьорите и дори държи дебитната ми карта срещу машината, за да платя за нещо“, допълва младата майка.

"По принцип без нея съм твърде неспокойна, за да изляза от къщи. Ако не е тя, бих си стояла вкъщи по цял ден.“

Вижте видео, посветено на най-добрия приятел на човека - кучето: