Само три дни след като херцогът и херцогинята на Съсекс бяха въвлечени в опасно преследване с кола, двойката отбелязва петата годишнина от сватбата си. 

Херцогът и херцогинята започнаха своя брачен живот в "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор на 19 май през 2018 г. В поредицата на Netflix "Хари и Меган", която излезе през декември, двойката сподели любопитни снимки от тържеството и вечерния прием. Те разкриха, че са направили първия си танц на песента Land of 1000 Dances на Уилсън Пикет.

Снимка: Getty Images

На кадрите се вижда как двойката танцува и позира с приятели. Меган е облечена в рокля на Stella McCartney и с огърлица, а Хари носи класически смокинг и папийонка.

Херцогът и херцогинята на Съсекс традиционно отбелязват специалния си ден с размяна на подаръци. Първата годишнина е хартиена и тогава тя написва сватбената реч, като я слага в рамка за него. На втората годишнина през 2020 г. двамата си подаряват подаръци от памук. Традиционният подарък за третата годишнина е кожа, като символ на нещо, което става все по-добро с възрастта, а четвъртата годишнина се отбелязва с плодове и цветя, които символизират разцъфването на една връзка и нейното узряване. Петата годишнина се отбелязва с подаръци от дърво. "Това отразява силата и трайността на вашия брак, както и силните вечни корени, които пускате", коментира темата специализираният сайт Brides.

Снимка: Getty Images

Много неща се промениха за принц Хари и Меган след сватбата. В началото на 2020 г. те обявиха решението си да се оттеглят като работещи членове на кралското семейство. По-късно същата година те се преместиха в Калифорния, родния щат на Меган. Двойката посрещна сина си, принц Арчи, през май 2019 г., малко преди първата им годишнина. Дъщеря им принцеса Лилибет, кръстена на семейния прякор на кралица Елизабет и известна като "Лили", се присъедини към семейството през юни 2021 г.

Снимка: Getty Images

Тази седмица херцогинята бе отличена на наградите на фондация "Мисис Жени с визия".

"Снощи херцогът и херцогинята на Съсекс бяха въвлечени в почти катастрофално преследване с кола от изключително агресивни папараци. Това безмилостно преследване, продължило повече от два часа, доведе до множество близки сблъсъци с други шофьори на пътя, пешеходци и двама служители на нюйоркската полиция“, пише People.

„Макар да си публична личност, това е свързано с определен интерес от страна на обществеността, той никога не трябва да бъде за сметка на ничия безопасност", добави списанието.

На 16 май полицията в Ню Йорк оказа съдействие на частния екип, който охранява херцога и херцогинята. "Имаше многобройни фотографи, които направиха придвижването им трудно", каза в изявление полицейското управление.