Манди Мур говори открито за първите си месеци като майка и разкрива някои от трудностите, с които се е сблъскала по време на следродилния период - относно нейната идентичност, приятелства и родителски отговорности - особено усложнени заради COVID-19 пандемията, пише "Холивуд рипортър".

По време на разговор в Инстаграм с клиничния психолог и специалист по перинатално психично здраве д-р Ашурина Рим, актрисата и певица откровено говори за това как нейните "предубедени представи" за себе си като родител са били бързо посрещнати от реалността, свързана с действителното майчинство.

"Очевидно знаех, че ще бъде предизвикателство, но си помислих: "О, може би имам такава естествена майчинска страна - каквото и да означава това, по дяволите", споделя Мур. И още: "Но предполагам, че просто не разпознах притесненията, страховете, чувството за отговорност, което е толкова постоянно присъстващо, след като станеш майка."

Снимка: Getty Images

Звездата казва, че си е представяла майчинството като възможност да откриеш общност, предлагаща съвети за майки с новородени бебета - но COVID-19 пандемията е променила това.

"Затова трябва да преформулирате тези очаквания, които сте имали за това какво е да си майка и начина, по който се свързвате с хората. Изолацията е нещо, което наистина ме засегна и нещо, което определено не очаквах", споделя Мур.

Но не само пандемията създава това чувство на самота и изолираност у нея. Мур признава, че тя "няма много приятели, които имат бебета", а излизането навън, където да срещне нова общност от майки, благодарение на които би могла да разсее идеите в главата си, може да бъде "плашещо" за срамежлив човек като нея, както се определя самата тя.

Снимка: Getty Images

Актрисата казва, че докато бременността й я е карала да се чувства "на върха на света", след като ражда бебето, това усещане е заменено от чувство на неадекватност - особено след като нуждите на нейното 5-месечно дете се променят.

"Просто почувствах този прилив на мисли от типа на: "Не съм достатъчно добра за него. Не знам как да му бъда майка. Знам как да го храня, но освен това - ставам ли съм за майка?", споделя тя. "Просто имах чувството, че каквото и да направя, то не беше правилно, не можех да го приспя и това ме караше да се чувствам ужасно."

Мур казва, че подобни усещания могат да бъдат силно изострени от снимките на приятелите в социалните мрежи, които сякаш имат перфектния живот.

"Мисля, че винаги е било в характера ми да бъда строга към себе си и да имам подобни очаквания: "О, обичам децата. Нямам много опит с бебета и деца, но просто чувствам, че това ще ми дойде естествено и ще се чувствам напълно комфортно в тази роля", уточнява Мур.

"Има моменти, в които се чувствам наистина комфортно. И такива, които направо ме изненадват. Не знам – чувствам се неадекватна", споделя тя.