Американската певица Манди Мур, която успешно се изявява и като актриса, се похвали в Инстаграм, че е изпълнила една от мечтите си и се е изкачила до базовия лагер на Еверест.

Лагерът се намира на повече от 5000 метра височина и изкачването до там е трудна и опасна задача. Певицата сподели впечатленията си: „Изкачването е много предизвикателно. Трудно е да дишаш на такава височина. Много е важно да дишаш по определен начин, за да не загубиш съзнание и да не ти прилошее. Със сигурност това е нещо, което ще върна със себе си и ще го използвам, когато правя упражнения.“

Певицата допълва, че е невъзможно да предприемеш това пътуване и да не видиш колко красива и опасна е планината. Манди Мур смята, че е усетила енергията на всички хора, минали маршрута преди това и на стотиците хора, загинали в планината. Само тази година при изкачване на Еверест загинаха 11 души и до края на годината бройката със сигурност ще се увеличи. Общо над 300 души са загубили живота си, опитвайки се да преборят най-високия връх в света.

Манди Мур е щастлива, че е имала възможност да предприеме това пътешествие и вече планира следващата си дестинация.

Снимка: Getty Images

В момента актрисата се подготвя за снимките на четвъртия сезон на драматичния сериал „Това сме ние“, в който изпълнява една от главните роли. Тя вече е подписала договор за оставащите 3 сезона на сериала, който проследява живота на няколко поколения от едно семейство.