Всяка майка знае, че когато става дума за това някой да гледа децата й, списъкът с изисквания е голям и понякога задачата да намерят подходящ човек изглежда невъзможна. Една американка обаче стига твърде далеч в своите претенции и получава много критики за това.

Тами е майка на 4 деца, става ясно от обявата, която тя разпространява на хартиен носител. Снимка на обявата бързо се разпространява в социалните мрежи, защото изискванията за детегледачката изглеждат „неразумни“, а заплащането – „смешно“.

Майката се нуждае от човек, който да се грижи за четирите й деца „възможно най-скоро“, гласи първото изискване. Малчуганите са на 2, 3, 5 и 7 години. Човекът, който се заеме със задачата, трябва да ги гледа от обяд до вечерта от понеделник до петък, а понякога и през уикендите.

Снимка: Facebook/Istock Photos

"Трябва да е страхотен готвач и запален чистач, да е над 25 години и да има магистърска степен."

Бъдещата детегледачка се нуждаела и от пет професионални препоръки и не можела да има профили в социалните мрежи, татуировки или пиърсинг.

Все пак някои от изискванията на майката звучат много разумно като това да не пие и да не е пушач.

В обявата се предупреждава, че ще бъде направен тест за наркотици и проверка на миналото на всеки кандидат.

И тук идва най-интересната част – заплащането, което майката предлага е 200 долара на седмица, или 6 долара на час, което се равнява на около 11 лева. За справка – заплащането за детегледачка на час у нас е между 10 и 15 лева на час, като трябва да се направи уточнението, че става дума за гледането на 1 дете и в повечето случаи това не включва домакинска работа, пазаруване, готвене, чистене.

"Работата се заплаща с 200 долара на седмица - но трябва да имате собствен транспорт, за да стигате до къщата и да се връщате от нея, като същевременно изпълнявате моите изисквания".

Снимка: Facebook/Istock Photos

Хапливите коментарите, публикувани от DailMail, не закъсняват:

"Не бих го направила и за 200 долара на ден", коментира детегледачка. "Никога няма да намерите човек, който да отговаря на тези изисквания. Дори монахинята не би имала пет професионални препоръки или не би се съгласила на тест за наркотици".

„Надявам се това да е някаква шега - наглостта е невероятна“ – гласи друг коментар.

"Дори Мери Попинз не покрива този списък. Нелепо е!", заявява друга жена.

"Тами има ли магистърска степен или просто си измисля?" - пита друг потребител.

Вижте във видеото как изглежда една Мисис Баба: