Необходими продукти:
250 г свинска мас
2 яйца
500 г брашно
1/2 кафена чаша прясно мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол
2 ч. л. захар
магданоз, черен пипер, червен пипер, шарена сол, ким
Приготвяне
Смесете маста със захарта, а след това добавете яйцата и разбийте с миксер. Прибавете прясното мляко, содата и солта. Добавете малко количество от брашното. Разделете сместа на 4 равни части. Във всяка сложете различни подправки. Омесете с останалата част от брашното до получаването на меко тесто, което не лепне.
Ако сложите повече брашно, вафлените кръгчета ще се напукат при печене и ще станат твърди.
От тестото направете топчета с големината на среден орех.
Загрейте гофретника и сложете по няколко топчета върху плочата. Затворете капака, който ще оформи красиви решетки върху солените вафли. Ще са готови след няколко минутки.
-
Шеф Илиан Кустев запрята ръкави в напрегнато кулинарно състезание в "Съни бийч" (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Ергенът готви с Божана от MasterChef - опитайте рецептата им за сладко-пикантнен козунак (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Как да приготвим зелен козунак - вижте във великденския епизод на "Вкусът на България" (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Принц Уилям проговори за състоянието на Кейт Мидълтън, която се бори с рака (СНИМКИ + ВИДЕО)