Продукти:
½ кг спанак
100 мл прясно мляко или сметана
вода
черен пипер, индийско орехче, сол
2 с. л. брашно
50 г краве масло
50 г кедрови ядки
морков и чери домати за декорация
Приготвяне:
Спанакът се почиства и измива добре. Нарязва се на едро и се поставя в тенджера. Залива се с вода, която трябва малко да надвиши нивото на листата. Задушава се, докато омекне.
Още топли, листата на спанака се пасират, като се добавя с прясното мляко (или сметана), сол, индийско орехче и черен пипер.
Маслото се разтопява в тиган на бавен огън. Добавя се брашното и леко се запържва. Когато стане златисто, се маха от огъня. С маслената смес се залива спаначеното пюре и се обърква добре, докато стане хомогенно.
Кедровите ядки се запичат в сух тиган и също се добавят в спанака.
Цялата тази смес се пълни в кухненски ринг, поставен в чиния. Около оформеното спаначено пюре се декорира с резенчета морков и чери домати.
-
Празникът на Свети Николай и всички именици на 6 декември -
Джей Ло заличи Бен от тялото си: певицата прикри татуировката с нов символ (СНИМКИ) -
Как известните у нас украсиха за Коледа: От бюджетни идеи до луксозни играчки (СНИМКИ) -
Радо от "Ергенът: Любов в рая": Любовта е връзка между душите (ЛЕКСИКОН)
-
#steniskanabala изпраща своя юбилеен 12-и сезон с 99 000 лв дарения или 22 стипендии за студенти сираци за по-добро бъдеще -
Зимата и кожата: защо студеният сезон поставя кожната бариера на изпитание и как Mixa Cica Urea помага за възстановяването ѝ -
Над 26 тона храна за хора в нужда събра кампанията „Килограм доброта“ -
Klangkuenstler на EXE EPISODE XI: Създателят на OUTWORLD среща българската рейв енергия






