За 4 порции:
1 средна глава карфиол
1 голяма кисела ябълка
1 скилидка чесън
1 с.л. къри (смес)
1 ч.л. куркума
1 ч.л. ябълков оцет
1 с.л. масло
сол на вкус
Почистете и измийте карфиола. Разделете го на розички. Нарежете и ябълката. Поставете ги в дълбока тенджера с достатъчно вода, така че да ги покрие. След като заврят, намалете огъня и ги похлупете. Добавете обелената и нарязана скилидка чесън. След 15-ина минути свалете от огъня и пасирайте. Върнете пасираната супа в тенджерата, като добавите подправките, оцета и маслото. Ако супата е твърде гъста, добавете малко вода за да я разредите. Сервирайте с тиквени семки, настърган кашкавал, сметана, или леко запечени парченца бекон в зависимост от настроението ви.
В една порция се съдържат само 120 калории, 3 гр мазнини, 21 гр въглехидрати, 5 гр белтъчини, 7 гр фибри.
Със съдействието на www.artofrealfood.com