За тази гъста и хранителна супа са ви нужни само 20 минути, а ще бъдете сити с часове. Сега е най-подходящото време да я приготвите, а броколите са така скрити от чедара в рецептата, че дори и децата ви ще хапнат с удоволствие.
За 4 порции:
2-3 стръка зелен лук
2 морковчета
4 с.л. масло
2 с.л. пълнозърнесто брашно
2 чаши пр. мляко
2 чаши вода или бульон
1-2 листа дафинов лист
1 ч.л. кимион
½ ч.л. индийско орехче
сол и пипер на вкус
1 глава броколи
100 гр настъргано сирене чедар
Нарежете на ситно лука и морковчетата. Стопете маслото и ги задушете вътре на среден огън за около 4-5 минутки. Добавете брашното и запържете лекичко. С непрестанно бъркане добавете млякото и водата. Посолете, сложете подправките и добавете броколите, на розички. Гответе 20 мин. Извадете дафиновия лист. Време е да пасирате супата. След като я пасирате, върнете я на котлона, разбъркайте в нея сиренето чедар, хубаво размесете и изчакайте да се стопи напълно.
Сервирайте супата гореща, с хрупкави пълнозърнести крутони или домашно изпечен зеленчуков чипс.
Със съдействието на www. artofrealfood.com
/ Рецепти
Супа от броколи и сирене чедар
За тази гъста и хранителна супа са ви нужни само 20 минути, а ще бъдете сити с часове.
15 Януари 2012