Радващо е, че все по-далеч в миналото ни остава споменът за дългите опашки през зимата, на които се редяхме, щом дойдат портокалите и бананите. Цитрусите идваха предимно от Куба и беше истинско постижение да се сдобиеш с по-голямо количество, защото все пак трябваше да има за всички. Зелените банани и недоузрелите портокали се прибираха на топло и скрито вкъщи, докато станат по-сочни и вкусни. Днес, за голяма наша радост, можем да си купуваме портокали целогодишно. Можем да ги хапваме натурални, да си правим фреш, или пък мармалад - каквото е новото ни кулинарно предложение, което подробно може да видите в джиджената ни кулинарна страничка..

мармалад

В корите на портокалите се крият много ценни вещества. Затова не ги изхвърляйте. От тях се получава страхотно лакомство, когато се гарнират с шоколад. Захаросаните портокалови корички пък може да използвате в тестото на щрудели, козунаци или коледни сладки. Не е за вярване, че едни обикновени кори могат да бъдат толкова вкусни.

портокалови корички

В кулинарна ни страничка сме споделили тайната и за тяхната направа.