Продукти:
1 кг картофи
1 морков
3-4 с. л. мед
1 с. л. олио
мащерка, мента, червен пипер, лют червен пипер, сол
Приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на пръчици, а морковът - на шайби. В дълбока купа изсипете меда и подправките. Разбъркайте, докато се хомогенизират. Добавете зеленчуците към медената смес и разбъркайте добре, докато всеки картоф се покрие от всички страни.
Застелете тава с фолио за печене и си изсипете в нея. Полейте с тънка струйка олиото. Печете до зачервяване.
Заради меда подправките залепват добре по картофките и след като се изпекат, се образува хубава пикантна коричка.
-
Българите пушат и консумират алкохол заради стрес и проблеми със съня, но 52% искат да се откажат от нездравословните навици -
Сподели вкуса на приятелството с BILLA -
Обозначени седалки в градския транспорт разказват за болката на хиляди жени -
Празниците идват и Кока-Кола освежава магията на Коледа с ново звучене и гласа на Орлин Павлов









