Продукти:
1 кг картофи
1 морков
3-4 с. л. мед
1 с. л. олио
мащерка, мента, червен пипер, лют червен пипер, сол
Приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на пръчици, а морковът - на шайби. В дълбока купа изсипете меда и подправките. Разбъркайте, докато се хомогенизират. Добавете зеленчуците към медената смес и разбъркайте добре, докато всеки картоф се покрие от всички страни.
Застелете тава с фолио за печене и си изсипете в нея. Полейте с тънка струйка олиото. Печете до зачервяване.
Заради меда подправките залепват добре по картофките и след като се изпекат, се образува хубава пикантна коричка.
-
Какво включва модерната баня?
-
SoAlive Music Conference & Festival 2025 идва с третото си издание в София между 14 и 17 октомври
-
За 30-годишния юбилей А1 раздава 333 предметни награди в „Колелото на съдбата“, сред които 3 автомобила
-
DiKa представя новата си колекция Есен/Зима 2025–2026: Мода за жената, която не се съобразява със сезоните