Необходими продукти
75 гр. масло
4 големи картофа
32 бр. аншоа
4 сл. риган
4 средно големи домата
1 листа пресен босилек
200 мл. зехтин
110 гр. листа от рукола
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Загрейте фурната до 220 градуса.
2. Разтопете маслото и намажете с него дъното на кръгла тава.
3. Наредете нарязаните на кръчте картофи, така че плътно да покрият дъното на тавата.
4. Отгоре подредете един пласт аншоа, така че опашките на рибките да сочат към центъра на съда.
5. Поръсете с ригана и отгоре сложете нарязаните на дребно домати. Подправете със сол и черен пипер и поставете във фурмната за 6-8 минути (докато картофите и рибата омекнат).
6. Бланширайте босилека във вряща подсолена вода за една минута, след това изцедете и поставете подправката в студена вода.
7. Сложете листата босилек в блендер, сипете вътре зехтина и разбийте за около 2 минути. След това прецедете.
8. Върху готовото ястие поставете листенца от руколата, напоени със зехтин и залейте със сместа от босилек и зехтин.
/ Рецепти
Картофи с аншоа на фурна
Вкусно ястие за любителите на морската храна и зеленчуците
29 Януари 2011
-
Адел на 36! Щастлива ли се чувства в работата и личния си живот – и защо? (ВИДЕО)
-
Какво забъркаха Божана от MasterChef и Екатерина от "Ергенът" (ВИДЕО)
-
Шампионките, на които роклите отиват така, както тенис ракетите и медалите! (СНИМКИ)
-
Мистериозна бизнесдама с пеперудена рокля се оказа най-добре облечената на Met Gala
-
Какви са църковните празници и традициите в седмицата след Великден
-
Първата снимка на Нети Добрева, след като е осиновена от дом
-
Водещата Гери Гунчева на Гергьовден: Вчера правихме агне заради Великден и днес реших да си го спестя (ВИДЕО)
-
"Христо Проданов и майка ми" – В Деня на храбростта: Кой е най-смелият човек за вас? (АНКЕТА)