Вкусни и пикантни, макароните са бързи за приготвяне, здравословни и лесно се съчетават с всякакви други вкуснотии – месо, риба, морски дарове, зеленчуци и т.н. Засищащите и питателни сосове към тях придава неописуем чар и вкусов колорит на всяко едно блюдо с паста.

Къри паста с пилешко по тайландски

Продукти:

сол на вкус
2 с.л. олио
2 с.л. къри паста
2 л. домашен пилешки бульон
2 с.л. рибен сос
2 с.л. захар
сокът на 1 лимон
2 пилешки гърди без кожа, нарязани на половинки
400 г оризови тънки спагети
щипка босилек
китка магданоз и/или няколко листенца мента
1 връзка пресен див лук, ситно нарязан

Приготвяне:

Изпържете пилешките гърди в голям тиган. Добавете кърито и пържете 2 минути, докато леко се зачерви. Прибавете рибения сос, лимоновия сок, захарта и пилешкия бульон и разбъркайте добре.

В гореща вода за 10 минути или според указанията на опаковката накиснете оризовите спагети, отцедете ги добре и ги прибавете към пилешките гърди и соса. Прехвърлете ястието в затоплени чинии и поръсете подправките и ситно нарязания лук. Сервирайте веднага.

Снимка: seriouseats.com

 

Спагети със зеленчуци за двама >>