Когато си лягаме, всеки от нас заспива спокойно, мислейки си, че се намира в дома си - който най-вероятно сме се погрижили да е почистен възможно най-добре и сме в пълна безопасност... Е, според експертите изглежда, че реалността, на която сме изложени през нощта, надминава всеки кошмар, който бихме могли да си представим! Изглежда, че хората поглъщат различни насекоми през нощта, без дори да знаят за това, пише Click.ro.

Чистата и подредена къща е повод за гордост за всеки от нас. А вечер, когато се вмъкнем в леглото си, за да заспим, всеки от нас затваря спокойно очи, защото знае, че се намира в собствения си дом, който лично почиства, доколкото е възможно. Но спокойствието ни може да бъде нарушено от информация, идваща от експерти. Изглежда, че по време на сън сме изложени на "пиршество", което надминава всеки кошмар, който някога ще сънуваме.

Снимка: iStock

По-точно става въпрос за това, че през целия си живот поглъщаме, без дори да го осъзнаваме, значителен брой насекоми по време на сън. Според изчисленията на сайта weareteachers.com, може да става дума за около 10 паяка, както и за 70 други видове насекоми! Определено информация, която повечето от нас биха искали да не знаят.

Единственото хубаво нещо около тази неволна "храна" е, че поне е случайна. Насекомите не са привлечени към вътрешността на устата ни, сякаш е магнит, пише още БГНЕС. Но е възможно да са на тавана и да паднат върху нас или да пропълзят през леглото ни и ако са малки, можем да ги всмучем с устата, докато дишаме.

Снимка: iStock

Поне можем да се успокоим с факта, че като цяло насекомите, които в крайна сметка биват поглъщани от хората, са малки и напълно безвредни. Много е трудно да си представим, че някога ще се събудим с крак на черна вдовица, заклещен между зъбите ни, така че можете да спите спокойно.