Американският актьор Никълъс Кейдж вярва, че храната от насекоми може да реши проблема с глада в световен мащаб, и призова да се ядат насекоми в името на всеобщото благо. Той сподели мислите си за яденето на буболечки пред „Yahoo Entertainment” по време на съвместно интервю с колегата си от "Ренфийлд" Никълъс Холт.

"Ако се отървете от страха и фобията от насекоми, можете да решите проблема със световния глад. Тези храни са с високо съдържание на белтъчини, без мазнини, с чудесни хранителни вещества. И най-важното, те са навсякъде!" - коментира артистът ползите от буболечките. Самият той обаче признава, че това едва ли някога ще се случи.

Необичайната тема за интервюто възникна по време на обсъждането на филма "Ренфийлд", чиято световна премиера се състоя през март 2023 г. Според сценария главният актьор Никълъс Холт трябваше да яде буболечки - щурци и колорадски бръмбари.

На снимачната площадка Холт се храни с насекомите, приготвени с масло, подправки и карамел. Той сподели, че не одобрява вкуса на колорадския бръмбар, но харесал щурците, пише БГНЕС.