С почти подръчни материали домът ви може да се превърне в приказен великденски оазис. Няма как да изредим всички идеи, които ни се въртят в главата, затова споделяме най-лесните и ефектни от тях.

  • Кошница - различни варианти

Ако нямате кошница, може да използвате атрактивна купа за плодове, в която да поставите пиафлора и върху нея да наредите свежи стръкове цветя, цъфнали клонки, декоративни яйца, малки зайчета и с каквото друго разполагате.

  • От картонените кори

Картонените кори може да използвате за различни причудливи неща. Освен да наредите вече боядисаните яйца и да ги съхранявате безопасно в хладилника, в тях може да си направите и свещници и то доста ефектни. Трябват ви черупките от яйцата (половинки) и чаени свещи.

Не забравяйте и естествената трева, която е по-ярка и по-жива от изкуствената, и ще създаде усещане за природа у дома. Вижте как да си я направите:

  • От яйчените черупки

Ако правите бъркани яйца или яйца на очи тези дни, не изхвърляйте черупките. От тях стават прекрасни миниатюрни вази, в които може да сложите дребни полски цветя, клонки, пера. Дори може да засадите дребни цветя в тях, като сложите малко почва и семена – една прекрасна жива украса за Великден.

  • Със свежи клонкиОсвен красивата атмосфера, която ще създадат свежите клонки с току-що цъфнали цветчета, на тях може да окачите продухани яйца с цветни кончета, различни декорации, както и сладки във формата на яйца, зайци и т.н. И всичко това – поднесено в красива ваза ще накара дома ви да засияе от празнично настроение. Клонките могат да са и върбови, както повелява традицията.

Накрая завършваме със свежи капкейкчета във формата на кошнички и яйца – това в случай, че сте сладкар със затвърдени умения в кухнята :)