Коледа наближава, а с нея и трепетното очакване на подаръците, които са важна част от празничната атмосфера. В година като тази повече от всякога е важно да бъдем солидарни един към друг и да подкрепяме различни каузи. Какво по-хубаво от това да зарадваме любим човек, а средствата да отидат за благотворителност и така да дарим щастие на още някого. Затова сме ви побрали няколко места, от които може да закупите коледен подарък с кауза.

Онлайн платформа „ДарПазар”

Този декември може да зарадвате свой близък, като си закупите оригинални коледни украси, играчки и бижута, кулинарни изкушения и аксесоари за дома в коледно настроение. Подаръците се изработват от хора с увреждания, младежи и възрастни без трудов опит. Целта на платформата е да подкрепя хора в нужда.

Благотворителен коледен базар на Ателие „Прегърни ме”

Въпреки трудностите в извънредната ситуация новият благотворителен коледен базар на Ателие „Прегърни ме” намира време да обърне внимание на талантливи деца, лишени от родителска грижа. Коледният магазин ще работи всеки четвъртък, петък и събота от 11:00 до 19:00.

Детските кукли за театър с благотворителна кауза на „Ellie After”

Какво по-хубаво от това да зарадваме най-малките с красив коледен подарък и същевременно с това да помогнем на нуждаещ се. Tази Коледа “Ellie After” е изработила комплект ръчноправени цветни играчки за куклен театър и аксесоари за тях, а всички приходи отиват за фондация „За нашите деца“, които вече 28 години работят за това всяко дете в България да расте в сигурна и подкрепяща семейна среда. Вторият коледен проект е дървена елха с текстилни украшения ябълки, средствата от продажбите им са в полза на Animal Rescue Sofia, които целогодишно се грижат за 200 кучета.

Коледен подарък от сърце от „Купи подарък от майка на дете с увреждане

Във Фейсбук групата им може да откриете изобилие от коледни сувенири, с които да украсите дома си и да бъдете солидарни към семействата на деца с увреждания.

Коледни украси от Фондация „Светът на Мария”

От играчки от копчета и коледни венци до мини елхички от плат – всичко това може да откриете в колекция „Коледа 2020 г.“ на работилница „Светове“ към фондация „Светът на Мария”. Мисията на фондацията е да подобри качеството на живот на хората с интелектуални затруднения и техните семейства, както и да подпомага личностната им реализация.

 

 

Благотворителен коледен базар на „DABOV Specialty coffee”
Тази година ни предложи много предизвикателства и трудности за преодоляване. Научи ни, че трябва да бъдем солидарни към всички около нас. В рамките на базара на „DABOV Specialty coffee” имате възможност да изберете за себе си и своите близки ръчно изработени картички от децата на служителите на фирмата, като събраните средства ще бъдат разпределени поравно на три деца, нуждаещи се от лечение в чужбина.

  

  • Виктория Георгиева е вегетарианка и предлага различно празнично ястие
  • Рецептата на Нели Хаджийска за цяло печено прасенце
  • Алекс Кръстева: На Коледа получих предложение за брак от съпруга ми
  • Мила Роберт: "Коледен дух" нямам от дете, стоя със своя си дух по всяко време на годината
  • Ясни са победителите в конкурса "Магията на украсата"
  • "Златната" Християна Тодорова с курабийките на баба и вълшебна Коледа
  • Биляна Гавазова: Прегръщайте семействата си повече и по-силно от всякога!
  • Елена Яръмова: Коледа е любимият ми празник - топлина, уют, обич и вълшебство с цялото семейство
  • Веси Бонева и Яви: Най-хубавата Коледа е тази, която предстои, защото сами творим съдбата си
  • Гласувай за най-добра коледна украса!