Ако около Великден ви останат повече черупки от яйца - било то, защото са се счупили при варене, или защото сте правили празнични сладкиши, не бързайте да ги изхвърляте. Те могат да се превърнат в чудесен акцент на украсата за празника. Крехките черупки могат да се напълнят с разтопен восък и заедно с малък фитил да се превърнат в красиви чаени свещи. Ако искате да ги използвате заради съдържанието им на калций пък, натрошете ги на дребно и ги добавете в пръстта на саксиите или ги разпръснете из двора. 

Необходими материали за великденска декорация за маса:

черупки от яйца

свежи цветя

върбови клонки

плосък, широк поднос

Подредете черупките върху подноса. За да не падат, под тях може да сложите малко почва от растенията в саксия, мъх или крафт хартия. В някои от черупките налейте по малко вода. Подберете красиви и ярки цветове, отрежете ги с къси дръжки и ги поставете в импровизираните яйчени вазички. Декорирайте допълнително с върбови (лозови, ябълкови) клонки или други цветни стръкчета и треви.

Поставете подноса по средата на великденската трапеза. Той ще създаде усещане за цвят, свежест и природа!