Ако около Великден ви останат повече черупки от яйца - било то, защото са се счупили при варене, или защото сте правили празнични сладкиши, не бързайте да ги изхвърляте. Те могат да се превърнат в чудесен акцент на украсата за празника.
Крехките черупки могат да се напълнят с разтопен восък и заедно с малък фитил да се превърнат в красиви чаени свещи. Ако искате да ги използвате заради съдържанието им на калций пък, натрошете ги на дребно и ги добавете в пръстта на саксиите или ги разпръснете из двора.
Необходими материали за великденска декорация за маса:
- черупки от яйца
- свежи цветя
- върбови клонки
- плосък, широк поднос
Подредете черупките върху подноса. За да не падат, под тях може да сложите малко почва от растенията в саксия, мъх или крафт хартия. В някои от черупките налейте по малко вода. Подберете красиви и ярки цветове, отрежете ги с къси дръжки и ги поставете в импровизираните яйчени вазички. Декорирайте допълнително с върбови (лозови, ябълкови) клонки или други цветни стръкчета и треви.
Поставете подноса по средата на великденската трапеза. Той ще създаде усещане за цвят, свежест и природа!
А ето и още две идеи бонус:
Декорация зайче за великденската трапеза
И една идея за градината
Всичко за наближаващия голям християнски парзник може да откриете тук >>