В търсене на свежи идеи за модерен дом, днес гостуваме в дома на Мишер Анастасова - певица (MISSHER, ONE DAY LESS), художничка и основателка на бранда "Без шев". "Едно жилище се е превърнало в истински дом, когато усетиш, че искаш да прекараш повече време вкъщи, отколкото навън", заявява Мишер в интервю пред Ladyzone.bg - както и още куп интересни идеи за трансформация на интериора, за постигане на модерно и уютно усещане. Вижте какво ни сподели!

Кой е любим ти кът, предмет, трансформация или нещо друго от интериора вкъщи?

Изключително много обичам цялото пространство вкъщи, но ако трябва да кажа кое ми е любимото кътче, то това е източната ни терасата, която облагородихме с моята половинка, като засадихме цветя и билки и й направихме  дървена ограда. Обожавам да прекарвам времето си там, животните ни също по цял ден са там и се препичат на слънце. Тихо е, чуруликат птички, скрито от минувачи и с чудесен изглед към Витоша. Просто магично. Любим предмет ми е полилея ни във всекидневната, който се състои от голям клон, домъкнат от Горна Оряховица, увивно растение и осветителни икономични пури, купени от ИКЕА. Направи го моят мъж и почти няма човек, който да не ме питал откъде е.

Снимка: Личен архив

Би ли представила няколко свежи идеи за трансформация на балкона/терасата на жилището, където ще прекарваме все повече време през по-топлите дни от годината?

Аз съм фен на зеленината, засаждането на красиви увивни растения, които обличат по естествен начин стена или ограда. Малки и с мека светлина лампички, които се зареждат със слънчева енергия. Имам глинени гърненца, в които си засаждам билки. Освен, че стои красиво като декорация, прилагам и в кулинарията. Отглеждам здравец и на двете си тераси, който освен, че ухае приятно, отблъсква комари и всякакви вредители. 

Снимка: Личен архив

Каква е твоята формулата за модерен и уютен дом?

Никога не съм била фен на модни тенденции, но пък уютът за мен е един от най-важните. Формулата е цветя, цветя, цветя, докосващи сетивата картини по стените, много смях, аромат на вкусна гозба и със сигурност съжителството с домашен любимец. Вкъщи имаме три животинки и не мога да си представя какъв би бил животът ми без нито една от тях. За мен къща без изброените по-горе е просто къща, но не и дом.

Снимка: Личен архив

Откъде намираш вдъхновение за обзавеждане на дома?

Вдъхновение намирам от природата! Вкъщи имаме дървени пънчета, които служат като масичка или нощно шкафче. Имаме дори голям камък, който е част от интериора, него сме си носили от Силистар. Изобщо всеки, който ни е дошъл на гости, улавя веднага полъха на дивата природа. (смее се)

Снимка: Личен архив

Следваш ли тенденции и актуални цветове или имаш свои любими, които присъстват постоянно в дома?

Тенденции не, зелен цвят в цялата му палитра – да! Всичко земно като цвят от охра до маслено зелено са цветовете, които присъстват вкъщи. Дори повечето от растенията вкъщи са вечнозелени. Една малка джунгла с диви зверове - вкъщи имаме две котки и едно куче. Засега. (смее се)

Снимка: Личен архив

Четеш ли списания и сайтове за архитектура, интериор и дизайн? Кои са ти любимите ти и с какво те привличат?

Обичам да се ровя предимно в пейджове в Инстаграм. Следвам доста такива с бохо интериори идеи, както и в Пинтерест за идеи тип "направи си сам".

Снимка: Личен архив

За какво жилище мечтае Мишер вижте на следващата страница >>

Как се раждат обикновено у теб идеите за промяна на интериора вкъщи?

Едно жилище се е превърнало в истински дом, когато усетиш, че искаш да прекараш повече време вкъщи, отколкото навън. Истински дом е, когато си щастлив вкъщи и нямаш търпение да се прибереш при любимите си същества след дълъг работен ден, примерно. Това е формулата според мен. В уютния и хубав ден няма място за кавги, има място само за любов. Толкова е просто.

Снимка: Личен архив

Кога едно жилище се превръща в истински дом и как си постигнала това?

Отглеждам цветя, обичам да готвя, докато слушам музика... Старая се да поддържам чист и свеж дом. Простички неща, които винаги носят уют, нищо специално. (усмихва се)

Снимка: Личен архив

Какви са твоите подходи и тайни, за да създадеш уют вкъщи?

Винаги съм си мечтала, че някой ден с моята половинка ще имаме местенце извън града, близо до София, където ще прекарваме уикендите си, чоплейки си нещо по двора. Ще си имаме къмпингарска лятна кухня, в която ще събираме близки приятели. Мечтая си и за летен душ на двора с дървен параван, използвайки нагрята от слънцето вода. Общо взето мечтая за малка къщичка на едно ниво с дървени кепенци и малка веранда.

Снимка: Личен архив

Често ли ремонтираш вкъщи или не си падаш много по-трансформациите?

За две години период постоянно ни се случва да местим мебелите си. Дори спалнята ни превърнахме в ателие, в което рисувам, а нея я преместихме на мястото на всекидневната. Често разменям и картините на стените с други и после ги връщам пак. Обичам промените. Сега сме в ремонт дори, съединяваме две кухни в една. Проектът е изцяло наш и много се вълнуваме.

Снимка: Личен архив

Можеш ли да споделиш една свежа идея, с която всеки лесно да промени дома си?

Ако имате малко шкафче, масичка или нещо, което ви се струва някак изхабено и излишно, може да се опитате да го реновирате като му дадете нов живот. Лесно е, има много идеи в Интернет. Също така разместване на мебелите е нещото, което тотално може да преобрази дома ви, както и отърваването от неща, които изобщо не ползвате, а могат да бъдат полезни на друг - подарете ги. Повече пространственост осигурете в домът си и сами ще усетите как не ви задушават гардероби и тежки шкафове. По-малко е повече.

  • 35 вещи с Фрида Кало и дърва от обора: как Джули от Белгия обнови стара българска къща
  • Светла Иванова: Харесвам стила ар деко, предлага богатство на цветове и орнаменти
  • В дома на Анелия Овнарска-Милушева - двор с каменна ограда и малка градинка за зелени подправки
  • Нора Ампова: Апартаментът ми има излъчването на бутиково хотелче, музей, бар и ресторант
  • Инстаграмският дом на Йоана Йокко: Най-хубавото нещо е, че в него цари любов
  • Катето Евро разкри тайната си рецепта за козунаци
  • Деница от „Ергенът“ за своя дом на село с овощна градина и много цветя
  • Как да си направим лесна и ефектна великденска декорация
  • Радостина Драгостинова, която превърна дома си в магия с... „натурии“
  • Как да украсим по великденски дома си