Популярната лайфстайл влогърка Йоана Йокко, Барт - мъжът до нея, заедно с двете й деца се нанасят в мезонет в столицата през лятото на 2020 година. В продължение на месеци Йоана (или Леля, както е популярна сред последователите си) сама избира всички цветове, мебели и материали за семейното жилище и Барт е много доволен от крайния резултат. “Има ми пълно доверие”, добавя още тя.

По време на целия процес по ремонт и обзавеждане Йоана се води от своята основна идея, а именно: 

“Реших да заложа на светли цветове в пастелни тонове, защото по този начин мога да наслоявам най-различни материи, най-различни текстури. И така да създам уют. Също така държах да има мотивационни послания из целия дом”.

 

На първия етаж още с влизането се отваря голяма пространство, което се състои от кухня, дневна с холна и трапезарна част. Диванът е обемен с множество възглавнички за цялото семейство. Около него се намират ниски шкафове с книги и рамки със снимки, както и телевизор. Пред канапето има малки дървени масички с любими книги и ароматна свещ. В своите влогове брюнетката споделя, че мебелите са закупени от известна верига, а пердетата са поръчани от квартално ателие.

Зад холната част се намира и масата за хранене с шест стола. Отляво е една от всичките 7 тераси, с които разполага жилището. По още един балкон виждаме отдясно на дневната, както и отстрани до кухнята.

“Реших да боядисаме вътре и навън терасата в абсолютно същия цвят, за да може двете помещения да изглеждат като едно цяло, а не да са разделени от два различни цвята. И да създават усещане за повече пространство”, казва Йоана в своя влог.

Вдясно на дневната се намира кът с две удобни бели кресла. Срещу тях е вградената камина, за която Леля споделя, че използват рядко. Тук влогърката и нейният любим играят една от любимите си игри - шах. В случая фигурите са изработени от индийски мрамор.

А над камината е поставено нещо много любимо и ценно за Йоана, а вероятно и за всички фенове на “Игра на тронове” - фотос с автограф от актьорите в сериала.

Един от съветите на брюнетката е да не прекаляваме със сувенирите у дома, тъй като пълнят излишно пространството и събират много прах.

Вдясно от входа се намира кухнята, за която обичаната влогърка споделя, че “Не е много голяма, но ми е супер удобна!”. Точно пред мивката се намира прозорец, който е зад третата тераса и е с изглед към Витоша.

Впечатление прави, че из целия апартамент са разположени не малко растения, които внасят усещане за свежест. Но истината е, че те са изкуствени, а не естествени. Този свой избор Леля обяснява така:

“Ние пътуваме, така че е абсурдно да напълня апартамента с естествени цветя и да ги оставя да умрат. С интериорна цел съм сложила изкуствени цветя, които на мен си ми харесват и създават настроение”.