Вечно усмихната лайфстайл влогърка Йоана Йокко (Леля) представи своята първа книга пред Ladyzone. “50 здравословни рецепти” съдържа любимите й рецепти, изпитани от самата нея в продължение на години. А основата мотивация на Леля се оказват нейните последователи в социалните мрежи. Любопитен факт е, че всички снимки, съпътстващи рецептите, са направени от самата нея у дома.

Снимка: Евгений Милов

Въпреки че не е вегетарианец, Йоана споделя, че от години цялото семейство е направило избора да се храни основно с вегетариански ястия. “Вкъщи не се готви месо, няма шкаф със сладко. Просто сме решили да поддържаме едно по-здравословно хранене. Не казвам, че месото не е здравословно, но по-леко да кажем”. Когато семейството седне да се храни в ресторант, всеки има свободата да си поръча това, което му харесва.

"За мен здравословното хранене е балансирано хранене, в което не изключваш никакви хранителни групи. Няма строги ограничения, а се храниш с храна, която е максимално близка до естественото състояние”, обяснява още Йоана.

Снимка: Евгений Милов

Този начин на хранене помага на човек да се чувства по-леко, да се спи по-добре и да бъде по-активен, споделя от личен опит влогърката.

Тя разбива и един вечен мит - този за калориите.

“200 калории шоколад и 200 калории броколи са две коренно различни неща за тялото. Те мерят енергията, а не качеството на храната. Важното е да се храним с качествена храна”.

Затова рецептите в книгата не съдържат информация за калориите, а са изписани само витамините и минералите, които доставят на организма.

Денят на Йоана започва с точно определена рутина - медитация, стречинг, йога, зелен и черен чай. Специално за нас тя отвори и своя тефтер, за да ни покаже какво представлява нейното дневно меню.

“Закусих шейк, който е с протеин, въглехидрат, витамини, минерали и фибри. Междинно хранене - авокадо тост. Обяд - крем супа от червена леща и тофу. Междинка - ябълка с бадемов тахан. И за вечеря – обилна салата”, разкрива Леля.

Снимка: Евгений Милов

Лайфстайл влогърката твърди, че междинните хранения са изключително важни и затова трябва да сме предварително подготвени какво ще хапнем в такъв момент, за да не прибегнем до “бисквитки”.

Най-почитана в семейството на Йоана се оказва рецептата за здравословна пица. Чесновият сос със сусам пък е най-любим за Леля и тя споделя, че го слага на “абсолютно всичко”.

Снимка: Евгений Милов

Първият тираж на “50 здравословни рецепти” се изчерпва още на етап предварителни поръчки.

“Със сигурност не съм го очаквала. Не знам как да обясня колко благодарна се чувствам", казва Йоана за успеха на своята първа книга. Вярва, че е създала силна лична връзка със своите последователи, базаирана на доверие. Затова те я подкрепят във всяко нейно начинание.

Въпреки че не е фен на сладкото, лайфстайл влогърката е включила и своите любими рецепти за десерти в книгата. Планира да издаде и книга изцяло със здравословни рецепти за сладки изкушения, но откровено казва, че ще й е нужно по-дълго време, за да я подготви.

 

Вчера Йоана представи и подробен влог в своя YouTube канал, в който представя на последователите си целия процес по подготовка и изработка на “50 здравословни рецепти”. Накрая на видеото влогърката разкрива, че голям процент от печалбата ще дари на новосъздадената от нея благотворителна фондация с името “Имаш леля”.

Интервюто с Йоана заснехме в NETWORKING Premium Coworking, на които благодарим за съдействието!