Пролетта вече е факт. Природата избуява в пъстри цветя, сочно зелено по полетата и разлистващи се клони на дърветата. 

Цветя, приятни тонове и леки материи - вижте как можете да внесете усещане за пролет и в дома си:

1. Цветна пролетна трапеза

Снимка: iStock

Пролетната атмосфера може да ви заобикаля дори докато се храните. Цветната пролетна трапеза с покривка, салфетки, подложки за чаши и чинии и дори кухненски съдове с флорални мотиви.

2. Вази с цветя или саксийни растения

С настъпването на пролетта може да приберете всички изкуствени и сухи цветя, които сте използвали за украса. Заложете на живите. Посейте семена, пресадете стари растения в нови саксии. Ароматът на новия живот и красивите цъфтящи цветя е най-лесният начин да пуснете пролетта и в дома си.

3. Венец за входната врата

Снимка: iStock

Много от любимите ни цветя вече разцъфват, така че можете да ги използвате, за да направите венец за входната врата. Това ще е първото нещо, което виждате, когато се прибирате, и последното, когато тръгвате за работа. Не е ли приятно?

4. Пролетна картина

Снимка: iStock

Пролетта носи вдъхновение. Ако имате такова, направете още една крачка към пролетното настроение и нарисувайте красива пролетна картина, която да поставите на стената си.

5. Свежест в интериора

Снимка: iStock

Текстилът създава уют. Бърз, лесен и евтин начин да преобразите стаята, за да се почувствате по-цветни за пролетта, е да придадете стил на помещението си с нова мека мебел претапициране или текстил като възглавници, калъфки, одеяла и завивки.

6. Великденски кът

Снимка: iStock

Много от нас свързват пролетта с празника Великден - времето за приятели и семейство. Зайци, кошници, пъстри яйца, могат да бъдат част от великденската украса.

7. Пролетен облик на прозорците

Снимка: iStock

Приберете тъмните зимни пердета. Изберете светли и нежни завеси, за да създават усещане за лекота и нежност.  Красиви тонове и свежи цветове за пролетта.