За трети път сватбената агенция Алегрия организира сватбено изложение, на което бъдещите младоженци могат да се потопят в празнична атмосфера, да се запознаят със специалисти от бранша и да почерпят идеи за специалния си ден.

Ако сте пропуснали събитието, което се състоя на 15 януари в хотел "Милениум", ние ще ви запознаем с какво ни впечатлиха тазгодишните изложители в сватбения бранш.

Сватбените изложения обичайно се провеждат през ноември месец, за да имат време бъдещите младоженци да организират всичко около сватбата. Всички знаем кой е виновникът големите събития постоянно да променят датите си и да се случват със закъснение, затова тук няма да го споменаваме.

Сватбеното изложение на Алегрия продължи през целия съботен ден. Имаше специално изготвена програма с различни събития от сутринта до късния следобед. Признаваме си, още с влизането в хотела останахме приятно изненади от обстановката. Изложението бе официално открито с изнесен ритуал на четвъртия етаж в хотела. Красиво украсен олтар очакваше младоженците, в чиито роли влезе влюбена двойка, пременена в сватбени дрехи. Слънчевата светлина озаряваше цялата ритуална зала през френските прозорци, а под музикалния съпровод на квартет "Ноте" булката и младоженецът стигнаха до олтара.

Ритуалът водеше организаторът на грандиозното изложение Биляна Цанева, която стои зад сватбена агенция Алегрия. Чрез думите тя успя да ни пренесе в приказката на младоженците. Магията на любовта завладя всички в залата. Признавам си, малко си поплаках… от щастие.

Харизматичната Биляна има над 12 години опит в организирането на различни събития. Преди 6 години започва да се занимава с организирането на сватби и създава сватбената агенция Алегрия.

През последните години се наблюдават по-малки тържества, провеждани в по-тесен кръг. Бъдещите младоженци инвестират повече бюджет в мястото, фотографа, оператора, диджея и водещия, за да направят нещо красиво за сметка на третите братовчеди, лелите, стринки, чинки и т.н.

Някои двойки избират да направят сватбата си извън пределите на страна ни, но и чужденци правят обратното - избират България да е дестинацията, където ще се оженят.

В чужбина отдавна е известна професията сватбен водещ. Младоженците намират за необходимо да има човек, на когото да поверят воденето на тържеството в техния специален ден. У нас до скоро тази длъжност се поверяваше на диджея, който, докато се опитва да пусне всички музикални поздрави, отправени към младото семейство, води различни забавни игри, дава тон за танци и поне няколко пъти напомня, че е време за поредното “Горчиво”, за да им е сладко на младоженците. Но българите започват да се открехват на тази тема и все по-често се търси сватбен водещ. Ако искате да прибавите още малко вълшебство в деня на сватбата си и да допуснете всички гости във вашия личен свят, сватбеният водещ е идеалният избор. Той ще ракаже вашата любовна история и ще ви преведе през всички ритуали в заветния ден.

След като младоженците си казаха “Да”, се пренесохме в главната зала. По пътя забелязахме други две зали, подготвени за ритуал и две, където бяха подредени сватбени маси. По този начин и самият хотел презентираше как би изглеждала сватбата ви, ако изберете да я проведете там.

“Емблематичното на нашето изложение е, че даваме възможност и на изложителите, и на посетителите да разберат повече един за друг, но по един по-различен и личен начин. Навсякъде може да се пробват неща - дегустират се торти, пробват се рокли, грим и прически. Нашата идея е младоженците освен да се докоснат до работата на всички тези хора, да могат и да си представят как точно ще изглежда техният сватбен ден”, сподели ни Биляна Цанева.

От щандове за рокли, през бижута и аксесоари за косата, до кетъринг фирми и сватбени торти, сватбени коктейли, развлекателни програми, гримове, прически, фотографи, видеографи, декорации и различни консултации - всичко това на едно място. Накратко казано там беше събран целият екип, който стои зад една сватба - от шивашкия метър на дизайнерката на булчинската рокля до кадъра, заснет с дрон, който ще направи операторът.

Първо се спряхме при фотографа - човекът, който ще запечата и документира специалния ден. Разговаряхме с Андро Дюлгерян, известен с атрактивните си следсватбени фотосесии на интересни места из страната.

“Аз избирам местата за следсватбена фотосесия. Наблягаме на морето и морските следсватбени фотосесии. Най-важно е отношението и предварителните срещи, на които да разбереш дали ще си паснете с двойката. Важно е хората да обичат да се снимат, защото кадър насила няма как да стане”, разказа Андро.

Полезно и интересно бе да научим, че преди да се впуснем да избираме рокля, бижута и грим, е хубаво да проверим кои цветове и тонове отиват на нашата коса, кожа и очи. За тази цел се посъветвахме с имидж консултанта Нурсел Борисова.

“Имидж консултацията включва анализ на цветовете, фигурата, формата на лицето и стила на всяка жена индивидуално. За сватбата подобна консултация ще помогне за избора на най-подходящия оттенък на бялото, идеалната кройка и материя на роклята, съответните тонове на грима и бижутата”, поясни ни Нурсел.

Имидж консултацията е за всички, които искат да научат повече за себе си, как да се обличат по най-подходящия начин и в какви цветове и тонове.

Аксесоарите за коса стават все по-голям акцент сред булките. През последните години нежните диадеми със скъпоценни камъни изместват тиарите и короните за булки. Бъдещите булки, които минаха през щанда, рядко си тръгваха от там с празни ръце.

Рокля, обувки, грим, диадема, какво ни липсва… а, да, грим! Подходящият грим по-точно. Ако попаднете на точния гримьор от раз, няма да са ви нужни и толкова много проби преди сватбата, затова дами, подбирайте внимателно.

“Сватбеният грим трябва да бъде съобразен с цялостната визия на булката. Ружът и хайлайтърът ще бъдат задължителни във всеки булчински грим тази година”, съветва ни професионалният гримьор Весела Викторова.

“Водещи тенденции за сезон 2022 ще бъдат златните и бронзови нюанси върху клепачите. Розовият цвят ще присъства навсякъде - върху устните, скулите и очите. За по-смелите булки ще бъдат актуални устните в цвят фухсия и различните нюанси червено, както и ярките акценти върху клепачите в съчетание с нюд устни”, допълва тя.

За да видите цялата ни обиколка по време на изложението, гледайте видеото горе.

На 22 и 23 януари ще се проведе друго сватбено изложение – SOFIA WEDDING EXPO 2022. Повече за него вижте тук: