„Всички, които ме познават, знаят какво се случва с мен, когато дойде 1 декември. С нетърпение очаквам празниците, правя коледни турнета, дори съм единственият в България с два коледни албума с авторски песни. Още като дете отмервах дните до Нова година, тогава не празнувахме Коледа. В тези дни дори лошите хора стават по-добри“ – сподели Веселин Маринов в "Шоуто на Николаос Цитиридис".

Той си припомни големите снежни зими от детството в Полски Тръмбеш, когато заради обилен сняг не са ходили на училище поне една седмица.

Снимка: bTV Media Group


„Баща ми носеше голяма елха, а аз взимах от килера украсата, която държахме в кашон от прахосмукачка – шишарки с памук и други семпли неща. А от кухнята ухаеше на гозбите на майка. Предавам това отношение към празника на дъщеря си, а тя на внуците“ – сподели певецът, който от юни 2020 г. е дядо на близнаците Веселин и Цветелина.

„Коледата с внуците е чудо! За първи път си уших костюм на Дядо Коледа, брада, ботуши… Ако животът е стълба, сега съм на върха и се чудя дали да сляза от другия край или да се върна. Когато внуците се родиха, прескочих с единия крак за слизане, защото пътеката продължава и те започват да се качват по нея. Това слизане е бавно, така че има много време“ – поясни 61-годишният музикант и успокои, че няма намерение да слиза от сцената.

Той изпраща най-силната си музикална година от поне 10 насам. След 40 години на сцената е реализирал мечтата си да има свой оркестър, с който да пътува. От пролетта досега са направили 47 концерта.

Вижте целия разговор във видеото горе.