Веселин Маринов сподели в „Преди обед“, че планираните концерти за 25 и 26 ноември в зала 1 на НДК няма да се проведат заради ограниченията, които пандемията наложи. Добрата новина е, че на 6, 7 и 8 октомври от 19 ч. певецът ще представи новия си албум "Легенда за любовта" на откритата сцена А6 до НДК.

Ето какво сподели още бардът пред bTV:
"Легенда за любовта" e 29-ият ми албум. През 2021 г. правя 40 години на сцената, така че е нормално да имам толкова много албуми.

Съжалявам, че заради пандемията няма да можем да представим албума в страната.

Заради липсата на концерти тази година някои хора от техническия ми екип напуснаха. През лятото имахме изяви в летните театри из страната, но с ограничен брой места.

Любовта е стимул, смисълът на живота. В днешно време чувствата изчезнаха, замени ги интересът, но аз запазих своите чувства.

Любовта не идва по поръчка. Срещнах Веселина съвсем случайно преди 5-6 години.

Песента „Умна и красива“ е любимата й, тя дори участва в клипа. Казах й: избери си песен, в която да участваш, защото не може в много. Колебаехме се дали да не е в „Приливът на любовта“, но тя избра „Умна и красива“.

Веселина е светлият лъч, хубавото на живота ми. Тя е част от моя личен свят, в който са дъщеря ми, зет ми и внуците, които се родиха преди 3 месеца.

Когато семейството е добре, ще изживеем трудния период с коронавируса.

Аз съм най-щастливият дядо. Човек трябва да изживее тази емоция. В сърцето има едно място, което е непокътнато. То се отвори след раждането на Цветелина и Веселин. Сякаш Бог слезе на земята с тях.

Радвам се, че растат здрави. Със сигурност ще окажат влияние на следващите ми песни.

Целия разговор с Веселин Маринов можете да видите тук.