Певецът Веселин Маринов отбелязва 40 години на сцена.

През 2022 той обикаля страната и дава над 50 концерта със собствен оркестър, а сега му предстои най-голямо предизвикателство - Зала 1 на НДК, където ще пее на 23 и 24 ноември. Какъв е пътят дотук обаче?

"Първите 14 години бяха много трудни, защото са свързани с началото. Сега е различно - голямата фирма хваща един артист и само за няколко месеца го превръща в звезда. В годините, в които израснах беше много трънлив, много бавен. След четири години с рок-група Импулс, запознаване с гилдията, стартирах собствена кариера, участвах в конкурси, получавах награди, грамофонните плочи. Бях само един от всичките. 

Мигът дойде, когато спечелих "Златния Орфей" през 1994 г., връщайки се само заради него след 5 г. в Германия. Тогава бях забелязан от Тончо Русев, който няколко месеца след това ме извика в студиото си и предложи да работим заедно."

 

20 дни по-късно Маринов вече изпява "За теб, Българийо".

"Ще направя една песен, която само ти ще можеш да изпееш", казва Русев на младия певец и така стиховете на Любомир Левчев се превръщат в една от най-популярните български песни.

"В никоя песен не съм сигурен. Усещам, когато правим албум на коя песен да направим клип, къде да натиснем. Обаче в последно време публиката ме изненадва. Една песен като "Лятна жълта рокля" никога не съм мислил, че ще се превърне в шлагер само за няколко месеца."

Какво още сподели певецът - чуйте във видеото по-горе.