Веселин Маринов гостува в студиото на предаването "Тази събота и неделя", за да сподели повече за книгата си "От любов" и живота през пандемията.

"В селата се връщат възрастните хора, където намират свободата, чистия въздух и спокойствието. Но онези, които искат да се реализират, да работят, да постигнат мечти - те не могат да го направят именно там, където няма как да се случи", каза Маринов.

"Именно затова трябва една генереална промяна в политиката на държавата, за да могат хората да бъдат провокирани да се върнат отново в родните си места и да започнат занаят", допълни той.

"Иска ми се да ходя по-често, но всичко ми носи само тъга - спомени от времена, които много ми се иска да дойдат отново, но няма какво да направя, за да ги върна", каза за родния си край Маринов.

"Нещата са необратими, според мен - това глобализиране, интернет, различните потребности на младите хора от онова, което предлага животът в малкото градче или село - всичко това не дава отговор да решим този проблем", допълва той.

"Аз искам така да им покажа България, че да я обичат истински, а не само да го казват на думи. Така да я обичат, както аз не мога да живея на друго място по света повече от една седмица", каза Маринов за най-ценното, което иска да предаде на внуците си.

"Из им пея постоянно. Лятна жълта рокля най-често пее дъщеря ми - някакъв особен текст си измисля, допълва изпълнителят", допълва той.

Веселин Маринов разказа и за "германския период" в живота си, когато на едно ревю дори се запознава със супермодела Клаудия Шифър

"Тя беше с черни плетени дрехи от горе до долу, без грим, само с очила за четене. Тя излче после на ревюто с една сватбена рокля един-единствен път. Просто публиката полудя - тогава я видях и в онази светлина, в която я знаем всички", каза той.

Веселин Маринов сподели и за любовта в живота си в момента - Веселина. 

"Умна и красива" е любимата й песен", каза Маринов за парчето, в чийто видеоклип участва и самата Веселина.

"Комплекс от неща, които времето показа. Трудния момент, в който я срещнах, както и помощта, която тя поиска от мен като един нейн приятел", каза как тя е спечелила сърцето му.

"Разбирайки човешките й стойности, какъв човек е, колко несправедливо се отнасят към нея в личния й свят - всичко това превърна това приятелство в едно желание за по-голяма близост", допълва той.

Защо Веселин Маринов би желал да я заведе именно във Венеция? Вижте какво още сподели певецът във видеото най-горе!