„Много е жалко и отвратително, че на индивиди от биологичния вид човек може да им хрумне такава гавра, защото знаят, че това ще се хареса. Това говори за изключително примитивен психичен строй“ – това коментира пред bTV психиатърът Цветеслава Гълъбова след скандалния клип, който беше заснет в Пловдив.

Снимка: ТикТок

„Проследявайки публичното поведение на хората от клипа, става въпрос за хора с много сериозна личностна патология, за психопати. Не са психично болни. На тях едно задържане не може да се отрази. Те не зачитат закона и могат да правят каквото си искат. Задържането по никакъв начин няма да се отрази. Говорим за психопати, а българското общество в голяма степен се психопатизира. Много хора живеят с чувството, че са над закона и не желаят да го спазват. Ако само режем върховете на проблемите, няма да ги разрешим“, коментира психиатърът.

 

Вашите деца влизат ли в TikTok?

„Бързата известност е фундаментът на ТикТок културата, която заля целия Запад. Само преди няколко месеца в САЩ излезе много сериозен доклад за моделирането на съдържанието в ТикТок, което е китайско приложение. Според доклада, ако в Китай влезете във въпросното приложение, ще гледате спорт, за децата излиза наука и изкуство. Вечер се изключва и може да се използва 40 минути на ден", добави Кристиян Шкварек, представител на европейските консерватори и реформисти.

Припомняме, че вчера бяха задържани четирима души. Прокуратурата трябва да реши какви обвинения ще им повдигне. Сред задържаните са Тодор Огнянов-Тошо Куката, Петко Атанасов-Чеченеца и Емили с тротинетката. На клипа се виждат петима души, които стоят около едно момче и го третират като куче.

 

Бихте ли забранили на децата си TikTok?

Емили заяви, че на 25 март с нея се е свързал Тошо Куката с предложението да направят скандален клип. На 1 април тя отишла в Пловдив, без да знае, че момчето е болно. Твърди, че е била принуждавана и сама определи клипа като гавра. Тошо Куката твърди, че момчето само е искало да го снимат, за да стане известно.

Вижте повече тук: