В студиото на "Тази сутрин" гостува любим актьор на цели поколения българи. Репликите му от знакови филми като "Оркестър без име", "Мъжки времена", "Равновесие", "Вчера", са станали част от ежедневието ни. Освен с ролите си в киното и театъра, той е известен и със свободната си гражданската позиция - големият актьор Павел Попандов.

"Личностите в Националния театър не значат нищо. Националният театър значи"... Това е уникална глупост" - така големият български актьор Павел Попандов коментира думите на Васил Василев, директор на Народен театър "Иван Вазов".

"Кой прави Националният театър? Личностите!", категоричен е Павел Попандов.

"Страшно е, когато съвременният Кириак Стефчов навлиза във всички сфери на живота. Той вече е влязъл в духовната сфера и се казва Васил Василев", заявява Попандов.

"Чухме, че бил режисьор. Той е завършил школата по номенклатурна режисура при даскал Ахмед Доган - там се учат мурафети, не режисура", допълва актьорът.

"Първата работа е да изгониш талатливи и непокорните. Втората е да уплашиш податливите и да ги купиш. Третият начин е да привикаш на помощ вечното платените прислужници като Мамалев. Тогава вече почваш да си вярваш, че ти притежаваш това "ЕТ". Ако не се подчиняваш, ти вдигат кариерата "на трупчета", обяснява Попандов.

"Надеждата ми за България не е умряла и никога няма да умре", категоричен е акторът.

"Ако обичате българския театър, призовавам ви на бойкот. Докато Василев е директор на Народния театър, посещавайте другите театри, където въздухът е по-чист", каза Попандов.

"Ако не бъдем откровени и настойчиви, сме обречени като народ", категоричен е актьорът.

Вижте какво още каза Павел Попандов във видеото най-горе.