За 14-а поредна година Dir.bg отличи най-красивата абитуриентка у нас. В края на юни читателите на онлайн портала решиха титлата този път да отиде при Цветелина Джонова от Габрово.

„Добре се чувствам, развълнувана съм след многото преживявания! За конкурса научих още през 2019 г. Много ми хареса тогавашната победителка и реших да участвам, когато дойде и моят бал. Изпратих снимките два дни преди крайния срок“ – сподели Цвети в „Преди обед“.

„Не очаквах да спечеля. Изведнъж бях по всички медии, което е стряскащо донякъде. Получих много поздравления. Е, имаше малко катран в кацата с меда, но мина добре. Очаквах повече хейт. В Габрово хората ми се усмихват, поздравяват ме, готина емоция си е“ – допълни победителката в конкурса.

Снимка: bTV Media Group

Цветелина счита, че е спечелила заради елегантния черен гащеризон, който хем е нещо класическо, хем е нестандартно като за абитуриентски бал.

„Поръчах си рокля от Русия, но след обличането почувствах, че не е моето нещо. Този гащеризон беше предвиден за изпращането, но реших да го облека на бала“ – разказа възпитаничката на Националната Априловска гимназия в Габрово.

Снимка: bTV Media Group

Каузата, която си избира тя като носителка на титлата, е за по-големия шанс, който младите хора трябва да имат за развитие.

Приятелят на Цвети е с 8 години по-голям от нея. Запознават се чрез социалните мрежи.

Снимка: bTV Media Group

„В края на август заминавам за Милано, където ще уча международна икономика и мениджмънт. На моя приятел, разбира се, му е мъчно. Надявам се да си запазим връзката. Ще ми бъде много трудно да се разделя и с кученцето си Белла, която ми е като сестричка“ – сподели Цвети в края на разговора.