Над 1200 момичата от цялата страна взеха участие в тазгодишния конкурс за титлата „Най-красива абитуриентка“ . Момичетата споделиха свойте преживявания в над 3500 снимки.

Конкурсът е изключително многообразен и пъстър. В него може да се видят двойки близначки, момичета, които се снимат с домашни любимци, коли, мотори и камиони.

Интересен момент е, че много от участничките в конкурса наблегнаха на народни носии вместо на традиционите официални рокли, което им донесе симпатията на аудиторията, споделят организаторите.

Ивона Габарова
Снимка: dir.bg

Финалистките с най-много лайкове от потребителите са: Сади Ахмедова, Гергана Димитрова, Мария Балтаджиева, Ванеса Ангелова, Никол Манолова, Мина Кузманова, Сабрина Чемдин,  Лия Петрова, Полина Игнатова, Ренета Бонева, Снежана Добрева, Рая Петрова, Любослава Маринова, Никол Тодорова и Изабел Венкова Петя Тодорова, Сиси Стоилова, Кристина Терзиева, Гергана Чонова, Цветелина Джонова, Ивет Иванова, Ивона Габарова, Наталия Славова, Мая Бонкалова и Яна Цветкова.

Сабрина Чемдин
Снимка: dir.bg

Според правилата на конкурса 10 финалистки се определят от потребителите с гласуване и 10 от редакцията на Dir.bg. Поради огромния потребителски интерес организаторите увеличиха броя на финалистките, избрани с потребителски вот, на 15 и така на финалната права за 2021 година са 25 момичета.

Наталия Славова
Снимка: dir.bg

Победителката се избира от звездно жури в състав Невяна Владинова, Иво Аръков, Никол Станкулова и Нена Върбанова. Кое от 25-те момичета ще стане „Най-красивата абиритуриентка“ за 2021 г. ще е разбрем другата седмица.

Яна Цветкова
Снимка: dir.bg

Допълнителен адреналин в консурса внесе и най-малката участничка в родното шоу „Игри на волята“ - Джералдин Тодорова.

Сред участничките и финалистките тази година са и няколко момичета с увреждания, като съдбaта и историята на изключително чаровната и борбена Гергана Димитрова трогна стотици.

Гергана Димитрова
Снимка: dir.bg

И тази година палитрата от бални рокли е изключително разнообразни – от класически до авангардни, но всички одухотворени от красотата на младостта.

Сиси Стоилова
Снимка: dir.bg

Мнозина заложиха на вечните класически цветове – черно, бежево, червено, бяло, кралско синьо,  съчетани с модните флорални мотиви, тюл, камъни, пайети, мъниста и пера.

Ивет Иванова
Снимка: dir.bg

Тези, които поискаха да се почувстват смели, дръзки и ярки, избраха червеното, горещо розовото и яркото синьо. Други пък заложиха на чувствителните и нежни феаричните пастелни цветове в розово и светлосиньо.  Присъстваха, разбира се, и обявените за тази година модни цветове –  „Illuminating“ - топлият жълт нюанс, напоен в слънчева енергия, и сивият Ultimate Gray – символ на солидните и сигурни елементи, които приемаме за вечни и които осигуряват стабилна основа.

Мария Балтаджиева
Снимка: dir.bg

Цялата ферия от цветове, модели и прически, може да видите в конкурса „Най-красива абитуриенка“ .

А Dir.bg  отново е подготвил страхотни награди, както за победителката, така и за 24-те финалистки в конкурса.

(Автор на колажите е Петя Александрова.)