Над 120 участнички ще премерят сили за „Мисис Вселена“, за първи път на българска територия. Конкурсът е с изисквания към претендентките да бъдат дейни в различни доброволчески инициативи и каузи.

В предаването "Преди обед" стана ясно, че всяка от участничките в конкурса ще разполага с 3 минути в един от кръговете за представяне, за да изложи своя теза по темата за борбата с домашното насилие.

Една от претендентките е участничка в организации против насилието в Африка. Нейна идея е всеки петък съпричастните към идеята да носят червено червило на устните или поне на ръката си. 

Водещата Деси Стоянова разказа за европейска инициатива, на която тя самата е член. Тя е за отваряне на очите за домашното насилие, която е активна чрез приложение и в страната ни. Там може да се следи броят на пострадалите жени към актуалния момент.

По време на разговора бе даден пример с Австралия, където има национална акция срещу домашното насилие. Заловили са 650 души в рамките само на 4 дни и към тях са повдигнати обвинения.