Делото на Джони Деп срещу Амбър Хърд е най-любопитният и следен процес за тази година. Двамата холивудски актьори вече застанаха на свидетелското място, за да разкажат своята версия за събитията, довели до развода им през 2017 г. В края на миналата седмица Амбър разказа за един от най-шокиращите моменти, в които, по думите й, съпругът ѝ е упражнил насилие срещу нея.

Можете да чуете целия ѝ разказ във видеото, но имайте предвид, че историята е изключително неприятна. Самата Амбър Хърд на няколко пъти губи самообладание и изпитва затруднения да продължи разказа си.

Сексуално насилие с бутилка

Амбър Хърд разказа как Джони Деп е използвал бутилка, за да проникне в нея. Междувременно актьорът я е удрял и е повтарял, че я мрази.

Не можех да дишам“, разказа тя, „Спомням си, че се опитвах да се изправя, но се подхлъзнах на стъклото. Краката ми се пързаляха, ръцете и се пързаляха. Спомням си, че се опитвах да се изправя, опитвах се да дишам, за да му кажа, че ме наранява. Не мислех, че знае какво прави.

Снимка: Getty Images

Това е поредният разказ, който Амбър Хърд споделя със съда, съдебните заседатели и милионите хора по света, които следят процеса. Тя вече описа други случаи, при които Джони Деп ѝ е посягал.

Както се случва при много случаи на домашно насилие, Амбър от самото начало е осъзнавала, че трябва да напусне Джони Деп, но се е надявала, че избухванията му са единични случаи, които никога няма да се повторят.

Тя е защитавала Джони Деп пред себе си, въпреки многото случаи на насилие, ревност и злоупотреба с алкохол и наркотици.

 

Насилник ли е Джони Деп?

Джони Деп срещу Амбър Хърд – делото на века

Амбър Хърд и Джони Деп сключиха брак през 2015 г., но семейният им живот не продължи дълго. През 2016 г. актрисата от „Аквамен“ обвини Деп, че е упражнявал насилие срещу нея. Двамата се споразумяха и до съд не се стигна. Амбър Хърд получи 7 млн. долара от съпруга си и обяви, че ще ги дари за благотворителност. Актьорите финализираха развода си през 2018 г.

В момента Джони Деп съди съпругата си за клевета заради статия, в която тя се представя за жертва на домашно насилие. Според адвокатите на звездата от „Карибски пирати“ това нарушава споразумението, което съпрузите са сключили.

Адвокатите на Амбър Хърд са на мнение, че статията във „Вашингтон Поуст“ не нарушава споразумението, тъй като името на Джони Деп не се споменава.

Делото започна точно преди месец и се очаква да продължи поне още две седмици. На свидетелското място, освен Джони Деп и Амбър Хърд, вече седнаха сестрата на Джони Деп, неговият бодигард, брачният им консултант и други хора, които са ставали свидетели на кавгите между двамата по време на брака им.

Ако Джони Деп спечели, може да получи 50 млн. долара от бившата си съпруга. Ако обаче загуби делото за клевета, Амбър ще заведе ответно дело срещу него за 100 млн. долара. Освен това загубата почти със сигурност означава край на кариерата на популярния актьор. Той вече загуби ролите си в поредиците „Карибски пирати“ и „Фантастични животни“.