Клиничният психолог Шанън Къри, който служи като свидетел от страната на Джони Деп по време на процеса между актьорите, говори за психичните разстройства, от които страда Амбър Хърд, съобщава "Пийпъл".

Актрисата е диагностицирана с гранично и истерично разстройство на личността. Граничното разстройство на личността се характеризира с импулсивност, проблеми със самоконтрола и емоционална нестабилност.

Ако човек с това разстройство е във връзка, чувствата му към партньора могат бързо да преминат от омраза към обожание.

За хората, страдащи от истерично разстройство на личността, са характерни черти като самодраматизация и театралност, преувеличено изразяване на емоции и егоцентризъм.

В допълнение, хората с това разстройство са склонни да играят ролята на жертва или да измислят фалшиви истории, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

Специалистът направи такива заключения въз основа на медицински записи, аудио и видео, показания на свидетели, както и след лични срещи с Хърд в края на 2021 г. Както отбелязва Кари, тези нарушения се проявяват във всички аспекти на живота.

След развода актрисата обвини бившия си съпруг в домашно насилие, а по-късно написа статия във "Вашингтон пост", в която каза, че е била жертва на домашно насилие, без да посочи името на съпруга си.

Самият Деп отрече обвиненията за домашно насилие и заведе дело за клевета за 50 млн. долара срещу бившата си съпруга.