Продължава делото, което Джони Деп заведе срещу бившата си съпруга Амбър Хърд. Звездата от „Карибски пирати“ съди Хърд за клевета, след като актрисата от „Аквамен“ написа статия през 2018 г., в която се представя като жертва на домашно насилие. В статията не се споменава името на Джони Деп, но според актьора и адвокатите му е ясно, че става дума именно за него.

Ако Джони Деп спечели делото, може да получи до 50 млн. долара от Амбър Хърд. В противен случай може да му се наложи да ѝ плати до 100 млн. долара, тъй като тя заведе ответно дело срещу него.

Снимка: Getty Images

Залазващ актьор и дебелак

Сред новите свидетелски разкази е и този на управителката в дома на Джони Деп на Бахамите. Тя разказа, че е станала свидетел на скандал между двамата, при който Амбър Хърд е крещяла по Джони Деп. Съпругата му го е наричала „залязващ актьор“, който ще умре като „дебел, самотен старец“.

Снимка: Getty Images

Според управителката, чието име е Тара Робъртс, Джони Деп е имал синина на лицето си и е заявил, че я е получил след като Амбър го е замерила с метален кен или консерва.

Тя си спомня, че Амбър е дърпала Джони Деп за дрехите, за да не му позволи да напусне къщата, а той през това време е стоял на едно място и нито се е опитвал да се измъкне от жена си, нито се е връщал назад в дома им.

Повече за отношенията между Джони Деп и Дж. К. Роулинг

Снимка: Debra Hurford Brown © J.K. Rowling

Когато през 2016 г. стана ясно, че Джони Деп е избран да участва във филма „Фантастични животни и къде да ги намерим“, по сценарий на Дж, К. Роулинг, авторката на Хари Потър беше една от най-известните личности, които застанаха зад Джони Деп. Тя отхвърли обвиненията, че той е насилник и заяви, че не би го избрала за ролята, ако не беше сигурна в невинността му.

Сега от процеса научихме, че отношенията между двамата са запознали още преди филма. Изглежда Джони Деп е продал яхтата си на писателката през 2013 г. Плавателния съд беше споменат, тъй като при последното плаване на Деп и семейството му, дъщеря му Лили-Роуз си е тръгнала (отведена с хеликоптер), след като е открила, че баща ѝ тайно пие.

Снимка: Getty Images

През 2020 г., когато работата по третия филм от поредицата „Фантастични животни“ беше започнала, Джони Деп загуби делото си срещу вестник „Сън“. В резултат на това той беше уволнен от Уорнър Брос, а на негово място назначиха Мадс Микелсен.

Джоан Роулинг не е коментирала уволнението на Джони Деп и този път не се застъпи за него. От друга страна обаче тя трябваше да се справя със скандала, който се разрази около самата нея и обвиненията в трансфобия и „радикален феминизъм“.

 

Кой ще спечели делото?