Продължава един от най-любопитните съдебни процеси в Холивуд – Джони Деп съди бившата си съпруга Амбър Хърд за клевета, а тя твърди, че той я е малтретирал вербално и физически. В третия ден от процеса брачната терапевтка на двамата актьори даде показания във видео, които хвърлят нова светлина върху отношенията им.

Лоръл Андерсън, Жената, с която двамата са се консултирали за брака си, сподели, че всеки от тях е бил много импулсивен по време на срещите и в един или друг момент е заплашвал, че ще си тръгне.

Той се контролираше по принцип“, сподели консултантката. „Но когато беше с нея, се ядосваше. Бях свидетелка как двамата взаимно се тормозеха.“

Действително предишните приятелки на Джони Деп, сред които Ванеса Паради и Уинона Райдър, свидетелстваха по време на друг процес и заявиха, че той никога не ги е атакувал и никога не е бил агресивен спрямо тях. Това обаче не е образът, в който Амбър Хард обрисува бившия си съпруг.

Пред съда тя заяви, че той я е удрял, ритал, скубал, а в една ситуация дори я е насилвал сексуално.

Според Лоръл Андерсън именно Амбър Хърд в повечето случаи е била инициатор на агресията и първа е прибягвала до физическо насилие. Терапевтката описа как са протичали сесиите с двамата популярни актьори.

Госпожа Хърд говореше много по-остро. Той рядко успяваше да я надговори“, каза тя. „Тя започваше битките. Тя започваше насилието. Ако той започнеше, тя много бързо го настигаше. От това, което видях по време на сесиите, тя се бореше много по-усилено, а той много по-често опитваше да намали напрежението.

Според семейната терапевтка Амбър Хърд не е искала да напуска Джони Деп и се е страхувала, че той ще я изостави, но същевременно е „искала да иска“ да го напусне. При една телефонна консултация Амбър е попитала дали ще има „предимство“, ако го напусне, но преди това подаде сигнал за домашно насилие.

Тя го обичаше и той я обичаше“, каза още жената. „Тя вярваше, че не е глупава и че отношенията им не са здравословни.

Показанията на Лоръл Андерсън до голяма степен отразяват начина, по който Джони Деп представя историята на неуспешния им брак. Защитниците на актьора се опитват да докажат, че не той е бил насилникът, а по-скоро е бил жертва. Предстои обаче да чуем още показания на свидетели.

През годините Джони Деп продължаваше да защитава невинността си и настоящето съдебно дело вероятно е последният епизод от сагата на бившето семейство. Ако Джони Деп победи, ще изчисти името си, но ако загуби, това вероятно е краят на кариерата му.

Още по темата: