Започва един от най-любопитните процеси в историята на Холивуд. Звездата от „Карибски пирати“ Джони Деп ще се изправи в съда срещу бившата си съпруга Амбър Хърд за да се опита да я осъди за клевета и да вземе сумата от 50 млн. долара. От своя страна Хърд е завела ответен иск срещу Деп и очаква да получи 100 млн. долара.

Залогът за Джони Деп обаче е много по-висок. Заради обвиненията срещу него, той вече загуби ролята си в „Карибски пирати“. Миналата година заведе подобно дело за клевета срещу британски вестник, но го загуби и почти веднага след това беше уволнен от филма „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“. Ако загуби и това дело, с кариерата му вероятно е свършено.

Делото ще се разглежда в присъствието на съдебни заседатели, които в крайна сметка ще вземат решение кой от двамата казва истината и кой ще излезе победител от съдебната зала.

Снимка: EPA

Очаква се процесът да отнеме около два месеца и ще се следи от близо от почитателите на двамата актьори.

Изгонването на Джони Деп от поредицата „Фантастични животни“ предизвика огромно недоволство сред феновете, които заплашиха да бойкотират филма. Лентата по сценарий на Дж, К. Роулинг вече тръгна по кината в няколко държави, включително в Китай, но успя да събере по-малко от 60 млн, долара от продажба на билети (при 200 млн. бюджет). Филмът ще се завърти по кината в останалата част от света (включително в България) от утре.

На следващата страница може да прочетете какво се случи в първия ден от процеса, който обещава да е дълъг и интересен >>>

Амбър Хард обвини Джони Деп във физическо и сексуално насилие

Снимка: Getty Images

Адвокатката на Амбър Хърд отправи ужасяващи обвинения срещу Джони Деп. Според нея актьорът е държал съпругата си „като заложник“ в продължение на три дни, в които я е удрял, ритал, скубал и замерял със стъклени бутилки.

През цялото време актьорът я е заплашвал, че ще я убие и е казвал, че я мрази.

Вестник „Сън“ съобщава, че докато е слушал обвиненията, Джони Деп е поклатил глава в знак на отрицание.

Сестрата на Джони Деп: Не той, а Амбър е насилникът

Снимка: Getty Images

Като свидетел по делото се появи сестрата на Джони Деп Кристин Дембровски, която го защити пред съда. Тя заяви, че не брат ѝ, а съпругата му е истинският насилник в случая и е подлагала актьора на психически тормоз.

„Веднъж му бяха предложили да се снима за „Диор“, а тя го попита каква работа имат „Диор“ с него. Каза му, че няма стил и че е дебел дъртак.“

Според нея Джони се е променил, след като се е оженил за Амбър Хърд и е станал по-тъжен. Според Кристин причината за това е, че отношението на Амбър много е напомняло това на собствената им майка.

Изглежда Джони и сестра му са израсли в дом, пълен с насилие. Майка им е удряла и обиждала баща им, който никога не е посегнал да се защити.

Адвокатите на Джони Деп: Това е ролята на живота за Амбър Хърд

Според защитниците на Джони Деп, Амбър Хърд се опитва да извлече дивиденти от унищожаването на Джони Деп. Според тях актьорът е поискал двамата да се разведат и по тази причина тя е изфабрикувала твърденията, че е била жертва на насилие.

„Амбър Хърд е обсебена от собствения си имидж“, зави адвокатката на Джони Деп Камила Вазкес. „Тя живее с тази роля от години и сега се готви да покаже изпълнението на живота си.“

Очертава се съдебният процес да продължи още много седмици. Ако сте пропуснали една от най-скандалните истории в Холивуд, на следващата страница може да си припомните как започна всичко >>>