Размяната на обвинения между актьорите и бивши съпрузи Джони Деп и Амбър Хърд продължават. Този път адвокатите на звездата от „Карибски пирати“ обвиняват Хърд, че не е направила наистина дарението от 7 милиона долара, което пое ангажимент да направи след развода си с Деп през 2017 г.

Напомняме ви, че двамата започнаха процедура по развод, след като Хърд обвини Деп в домашно насилие. Тогава популярният холивудски актьор предпочете да не се стига до съд и се споразумя с Амбър Хърд, че ще ѝ плати 7 милиона долара. Тя от своя страна заяви, че ще дари всички пари за благотворителност.

Снимка: Getty Images

Изглежда обаче не го е направила и това се превърна в аргумент срещу нея за адвокатите на бившия ѝ съпруг. Едно от доказателствата срещу твърденията на Джони Деп, че Амбър Хърд е „златотърсачка“ е, че актрисата не е задържала парите, а ги е дарила. Изглежда обаче в крайна сметка не го е направила.

Адвокатката Илейн Бредехофт, която защитава позицията на Амбър Хърд, потвърди, че актрисата наистина не е дарила обещаната сума, но посочи, че единствената причина за това са съдебните дела, които Джони Деп заведе срещу нея и които я възпрепятстват.

Снимка: Reuters

„Амбър вече е направила дарения за милиони и възнамерява да продължава да го прави, докато изпълни поетия ангажимент“, обясни адвокатката. „Въпреки това тя е възпрепятствана заради съдебните дела, заведени от господин Деп, тъй като трябва да плаща милиони, за да защитава позицията си срещу неговите неверни обвинения.“

След развода, Джони Деп заведе дело за 50 милиона долара срещу бившата си съпруга. Тази година предстои двамата да се изправят в съда в САЩ. Актрисата има известно предимство пред него, тъй като миналата година Джони Деп загуби дело за клевета срещу британския вестник „Сън“.

В резултат от поражението му на Острова, Джони Деп беше уволнен от студиата „Уорнър“ и договорът му за участие във високобюджетната фентъзи поредица „Фантастични животни“ беше прекратен. Филмовата компания нае актьора Мадс Микелсен, който трябва да изпълни ролята на черния магьосник Гринделвалд, поверена досега на Деп.

Това възмути феновете, които настояваха за справедливост. Според тях и договорът с Амбър Хърд, която също работи за „Уорнър“, трябваше да бъде прекратен, тъй като с решението си Уорнър заемат позиция по един спор, който тепърва трябва да бъде разрешен в съда.

Според защитничката на Хърд, Джони Деп и екипът му целенасочено пускат фалшиви истории в медиите, за да опетнят образа ѝ: „Критиките, че Амбъд не е направила даренията, които е обещала, са поредният отчаян отпит да се отклони вниманието от разкритията, които бяха направени в съда във Великобритания.“

Първоначално делото срещу Амбър Хърд трябваше да се състои в края на 2020 г., но по-молба на Джони Деп беше отложено за 2021 г.