Джони Деп загуби делото за клевета срещу британския вестник „Сън“. Актьорът заведе дело срещу вестника, след като през 2018 г. изданието го нарече „wife beater“ – човек, който бие съпругата си. Съдебният процес привлече огромен интерес и по тази причина британските медии го обявиха за „делото на века“.

Снимка: Getty Images

През 2016 г. актрисата Амбър Хърд, която беше омъжена за Джони Деп, обвини бившия си съпруг в домашно насилие. Деп отрече твърденията, че ѝ е посягал, но се съгласи да ѝ плати 7 милиона долара, за да не се стига до съд.

През последните години обаче излязоха доказателства, които сочат, че Хърд е излъгала за част от твърденията си и е подправила доказателства. Това подтикна Деп да заведе две дела – едно в САЩ срещу самата Хърд и едно във Великобритания срещу вестник „Сън“.

Снимка: Getty Images

По време на процеса двамата бивши съпрузи си отправиха редица шокиращи обвинения. Деп обвини Хърд, че е оставила изпражнения в леглото му, а тя от своя страна показа снимки, на които се вижда, че Джони Деп ѝ е оставял съобщения върху огледалото със собствената си кръв.

На 2 ноември съдът в Лондон публикува решението на съдията по делото, според който думите, използвани от вестника, не могат да се считат за клевета.

Джони Деп показва благодарност към почитателите си, дошли да го подкрепят пред съда в Лондон
Снимка: Getty Images

Това е разочарование за феновете на Джони Деп, които са убедени в невинността му. На актьора обаче му предстои още едно дело, което ще е дори по-важно. През май 2021 г. той и Амбър Хърд ще се изправят отново един срещу друг в съда, този път в американския щат Вирджиния. Джони Деп съди бившата си съпруга за клевета и настоява тя да му плати 50 милиона долара.