Последната седмица беше наистина ужасна за почитателите на Джони Деп. Актьорът загуби делото за клевета, което заведе срещу британския вестник „Сън“, заради статия, в която го обявяват за насилник. След това беше помолен да се откаже от ролята си в дългоочакваното продължение на филма „Фантастични животни“ и най-вероятно ще бъде заменен от датския актьор Мадс Микелсен. Реакцията не закъсня и вече близо един милион души са подписали петиция в интернет, която настоява за премахването на Амбър Хърд от филма „Аквамен 2“.

Хърд и Деп бяха женени, но се разделиха, след като съпругата му обвини актьора от „Карибски пирати“, че я е малтретирал вербално и физически. През 2016 г. двамата постигнаха споразумение и Джони Деп ѝ плати 7 милиона долара.

Снимка: Getty Images

През последните години обаче излязоха доказателства, които сочат, че Деп не само не е удрял жена си, но самият той е бил жертва на насилие от нейна страна. По тази причина актьорът заведе две дела за клевета – срещу британския таблоид „Сън“ и срещу бившата си съпруга.

Делото в Лондон беше едно от най-подробно отразяваните и бързо беше определено като „делото на века“. В крайна сметка, след като изслуша аргументите на защитниците на Джони Деп и чу обвиненията, отправени от Хърд, която дойде в съда като свидетел на вестника, съдията отсъди, че „Сън“ са имали основание да използват конкретните думи във времето, когато са го направили и те не могат да бъдат приети за клевета.

Снимка: Getty Images

Решението изненада екипа на Деп и почитателите му, тъй като всички бяха убедени, че актьорът ще излезе победител от делото. Броени дни след това дойде и новината, че „Уорнър Брадърс“ приключват отношенията си с него.

Почитателите на Джони Деп не могат да приемат това решение, още повече, че Амбър Хърд също работи за филмовото студио и се снима във филма „Аквамен 2“, който трябва да излезе през 2022 г. По тази причина беше създадена и петицията, която за броени часове успя да събере близо един милион подписа.

В социалните мрежи случилото се с Джони Деп предизвика мощна вълна на възмущение и подкрепа към актьора. Почитателите му призовават за справедливо отношение и напомнят, че насилието няма пол и един мъж също може да бъде жертва на домашно насилие.

Снимка: Getty Images

Истинското изпитание пред Джони Деп тепърва предстои. Догодина той отново ще се изправи срещу бившата си съпруга в съда, този път в САЩ. Деп настоява тя да му плати 50 милиона долара заради щетите, които му е причинила с (по неговите думи) несправедливите си обвинения.

Почитателите на Джони Деп има за какво да се притесняват, тъй като делото в Лондон се считаше за генерална репетиция преди делото в САЩ.