Беше ни ясно, че загубата на делото за клевета срещу вестник „Сън“ е лош знак за бъдещето на Джони Деп, но не очаквахме нещата да се случат толкова бързо. В Инстаграм актьорът обяви, че от студио „Warner Bros.“ са го помолили да се откаже от ролята си в поредицата „Фантастични животни“ и той е приел.

"Бях помолен от Warner Bros. да се откажа от ролята си на Гринделвалд във "Фантастични животни", аз уважих тази молба и приех."

Във филмите, които са по сценарии на авторката на „Хари Потър“ Джоан Роулинг, Деп изпълнява ролята на черния магьосник Гелърт Гринделвалд, който тероризира света на магьосниците. Идеята на писателката беше а има 5 филма, като последният да завърши с дуел между Гринделвалд и Албус Дъмбълдор (в ролята е Джъд Лоу). И тъй като историята не може да продължи без Гринделвалд, студиото ще трябва да наеме нов актьор за ролята.

Снимка: Getty Images

Още през 2016 г., когато стана ясно, че Джони Деп ще изпълнява ролята на Гринделвалд, доста хора се обявиха срещу това решение. Причината за недоволството им беше твърдението, че актьорът е удрял съпругата си Амбър Хърд. Тогава писателката Джоан Роулинг защити избора на актьора.

Тази година Джони Деп се изправи в съда в Лондон срещу британския вестник „Сън“. Причината за делото, което заведе актьорът, беше заглавие във вестника, в което той е наречен „бияч на съпруги“. Джони Деп загуби делото, с което на практика съдът призна, че във вестника са имали основание да го наричат по този начин.

Вторият от двата излезли досега филми от поредицата „Фантастични животни“ не се представи много добре в кината и стана най-малко печелившият филм за света на „Хари Потър“. От студиото вероятно са преценили, че ще загубят по-малко, ако отстранят Джони Деп от ролята.