Миналата седмица почитателите на Джони Деп бяха шокирани да научат, че актьорът е бил помолен да се откаже от ролята си в предстоящия филм „Фантастични животни 3“. Това е лоша новина за почитателите на филмовата поредица, както и за създателите ѝ, които спечелиха доста по-малко от очакваното след втория филм и то единствено благодарение на Джони Деп. Изглежда единственият, на когото му е все едно, е самият актьор, който ще получи заплащане от 10 милиона паунда, макар и да се е снимал в една-единствена сцена, която по всяка вероятност никога няма да видим.

Снимка: Getty Images

Във филмите „Фантастични животни“, които са предистория на „Хари Потър“, Джони Деп играе ролята на черния магьосник Гелърт Гринделвалд. Той имаше малка, но много ефектна сцена в първата част и доста по-голяма роля в продължението „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“. И като една от най-големите звезди във филма, в договора му има клауза, че ще си получи заплащането, без значение дали филмът ще бъде завършен. Това означава, че освен да сменят актьора и да платят на новия, трябва да изплатят и значителна сума на отстранения Деп.

Снимка: Getty Images

Снимките на филма започнаха през септември с половин година закъснение и все още продължават. Самият Джони Деп е участвал в снимките на само една сцена, което е добра новина за студиото, защото няма да се наложи всички сцени с Гринделвалд да се преснемат, когато бъде избран новият актьор.

Снимка: Getty Images

Някои хора се шегуват, че „Фантастични животни 3“, чиято премиерна дата беше преместена за 15 юли 2022 г., вече направи Джони Деп най-високоплатения актьор на света – той ще получи осемцифрена сума за един работен ден и за 0 минути екранно време.